Evangélikus Diakoniai Otthon

Vezetője: Aradi András igazgató lelkész, Kurcz Károlyné intézményvezető


Dolgozók elérhetősége: Kurcz Károlyné: 74/ 566-144,

Gazdasági iroda: 74/ 566-143


Cím: 7361 Kaposszekcső Táncsics u. 28.

tel: 74/ 566-141

fax: 74/ 566-143

Web:edogazd@enternet.hu


Az intézmény működése: Az Evangélikus Diakóniai Otthon 2004. szeptember 1-től szeretettel fogadja a beköltözni szándékozó időseket emelt szintű egy illetve két ágyas, valamint három ágyas alapszintű apartmanjaival.
A település központjában, szép, csendes környezetben, szakképzett munkatársak, orvos, gyógytornász és dietetikus szakemberek biztosítják lakóink számára a teljes ellátást és a személyre szabott gondozást. A mozgásukban korlátozott idősek életét segíti az akadálymentesen kialakított környezet. A belső udvarok is a nyugodt, zavartalan pihenést, kikapcsolódást biztosítják.
Sokszínű programok szervezésével tesszük változatossá a napokat, megemlékezünk a társadalmi és egyházi ünnepekről, eseményekről. Felekezeti hovatartozás szerint biztosítjuk a hitélet közösségi gyakorlását. Mivel az intézmény épületében kap helyet a nappali ellátás is, a klub tagjainak és a lakóknak  közös programokat lehet szervezni.
Intézményünk saját konyhával rendelkezik, ahol változatos étrend alapján, házias, és a speciális diétáknak megfelelő ételek készülnek 
Hangsúlyt fektetünk arra, hogy a mentálisan leépült lakóink megőrizhessék emberi méltóságukat, és minden gondozási vagy ápolási folyamatban a tisztelet és a szeretet kell hogy áthassa az idős emberrel való bánásmódot. A dolgozók szakmai felkészültségére, emberségére épülő szolgálat ez.
Terveink között szerepel szolgáltatásaink bővítése a közösségi  gondoskodással, valamint az alapellátás megszilárdítása és népszerűsítése.
Célunk az, hogy intézményünk olyan szociális ellátóközpont legyen, melynek szolgáltatásai minden segítséget váró embertársunk számára elérhető legyen.