Képtár

Kajos Józsefné köszöntése

Kajos Józsefné köszöntése

2019-09-13

Csapó Gyuláné polgármester 2019. január 18-án otthonában, az Evangélikus Diakóniai Otthonban köszöntötte Kajos Józsefné, Ilonka nénit 90. születésnapja alkalmából. Ilonka néni Kaposváron született, 4 éves koráig lakott ott. Később rövid ideig Szakcson élt, majd szüleivel 1935-ben költöztek Kaposszekcsőre. Először a helyi, majd a dombóvári katolikus iskolába járt. 1943-ban kezdett el dolgozni a mezőgazdaságban, a helyi termelőszövetkezetből ment nyugdíjba. Először 1948-ban, másodszor 1980-ban házasodott, gyermeke nem született. Helyette az állatoknak adta szíve minden melegét. Második férje 2012-ben hunyt el. Halad a korral, közel 80 évesen még számítógépes tanfolyamra is beiratkozott, amit sikeresen el is végzett! Öt éve él az otthonban, de még most is minden nap hazajár. Régi otthonában várják cicái, akik már messziről megérzik jöttét. Régebben volt egy kutyája, aki póráz nélkül követte mindenhová. Ha a kutya kint ült a bolt vagy az orvosi rendelő előtt, mindenki tudta, gazdáját várja. Egyszer a vízóra leolvasó is így bukkant rá a babsátor alatt: kívül ült a kutya. Kívánunk Ilonka néninek még sok évet, erőben, egészségben, hogy 5 illetve 10 év múlva ismét felköszönthessük!

Iskolai karácsony 2018.

Iskolai karácsony 2018.

2019-09-11

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon tartotta karácsonyi ünnepét iskolánk. A 3. osztályosok Orlai Kati néni és Borsos Miklósné, Zsuzsa néni segítségével idézték meg a karácsony hangulatát. A műsor vezérgondolata a szeretet volt. Bármi elmúlhat, elromolhat, megszűnhet, de a szeretet örök!

Mikulás járt az oviban!

Mikulás járt az oviban!

2019-09-11

December 6-án a Kaposszekcsői Csillagvirág Óvodába is ellátogatott a Mikulás. A gyerekek nagy izgalommal várták őt és szívből énekelve köszöntötték. Amikor megkapták ajándékaikat, a kicsiket újabb meglepetés érte. Az Orchidea Nyugdíjasklub tagjai is ajándékkal kedveskedtek nekik. Lett nagy meglepetés! Vidám énekszóval búcsúztatták az ovisok a kedves vendégeket.

Lovas Mikulás és adventi vásár 2018.

Lovas Mikulás és adventi vásár 2018.

2019-09-11

A Faluszépítő Egyesület és a Német Nemzetiség Önkormányzat ebben az évben közösen szervezett ünnepváró délutánt a kaposszekcsőieknek. A faluszépítők meghívására kora délután a Liget lakótelepről indult útjára kocsival a Mikulás és járta be a falu utcáit. A Mikulás- megállókban várakozó gyerekek verssel, dallal köszöntötték. Mindenki jutalmul szaloncukrot kapott. A végállomás Közösségi Háznál volt, ahol a 6. osztályosok rövid színdarabbal köszöntötték a Hószakállút és a gyerekeket. A Nemzetiség Önkormányzat tagjai segítőikkel ekkorra már felállították a sátrakat, a kézművesek kirakták portékáikat és kezdetét vehette a vidám vásári forgatag. A délután során a Kaposszekcsői Fúvószenekar karácsonyi dalokkal szórakoztatta az ünneplőket. Igazi ünnepváró volt!

Halloween est az iskolában 2018.

Halloween est az iskolában 2018.

2019-07-19

Az iskola szülői munkaközössége október 31-én este Halloween estet rendezett az iskola tanulóinak és a szekcsői gyerekeknek. Több, mint százan jöttek el, hogy egy vidám, "rémísztő" estét töltsenek el. A lényeg: az együttlét és a vidám hangulat! Köszönet a szülői munkaközösség aktívan közreműködő tagjainak, az iskola dolgozóinak és a szülőknek, akik elhozták gyermekeiket! Reméljük, mindenki jól érezte magát és lesz folytatása a rendezvénynek!

Márton püspök ünnepe 2018-ban

Márton püspök ünnepe 2018-ban

2019-07-18

Rendhagyó módon, délelőtt tartotta az iskola Márton napi rendezvényét. November 10-én 10 órakor kezdődött a verses, zenés, táncos program. A német nemzetiségi nyelvet tanuló gyerekek szerepeltek műsorukkal. Az első és a harmadik osztályosok táncoltak, az ötödik, hatodik osztályosok pedig verseket mondtak magyarul és németül is Márton püspökről. A táncokat Klotz-Männer Gréta és Orlay Katalin, a verseket Kertész Ferencné tanította meg a gyerekekkel. Műsor után Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzatától a szokásos zsíros kenyér helyett minden gyerek ajándékot kapott. A program méltó lezárása volt a hétnek, jó ráhangolódás az ünnepre. Néhány nappal később az ovisok is kapcsolódtak a jeles naphoz. Ők november 13-án délután emlékeztek meg Szent Márton püspökről. Az ovi udvarán minden vendéget zsíros kenyér és tea várt, hogy átmelegedve készülhessen az ünnepre. A gyerekek libás dalokat, játékokat énekeltek, lámpásokkal vonultak, így emlékezve a szentéletű püspökre. Lámpásaikkal körbejárták a katolikus templomot, sőt az Evangélikus Diakóniai Otthonba is bekukkantottak, hogy a lakóknak is megmutassák a szeretet lángját.

Megemlékezések az  elhunyt hozzátartozókról

Megemlékezések az elhunyt hozzátartozókról

2019-07-12

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata 2018. október 31-én megemlékezéssel tisztelgett az I. és a II. Világháború áldozatai előtt. Katonák, civilek, mindenki átélte a fájdalmas éveket átérzi a fájdalmat. Az ottmaradt, apa, testvér, nagyszülő mindig hiányzik, akárhány év telt el azóta. Bízzunk abban, soha többé nem kell magyar gyermeknek édesapját gyászolnia, mint háborús hősi halottat! Másnap, november 1-én délután, egyházi keretek között, a temetői ravatalozónál az evangélikus és a katolikus felekezet hívei közösen emlékeztek elhunyt szeretteikre, együtt imádkoztak értük.

'56-os megemlékezés 2018.

'56-os megemlékezés 2018.

2019-07-10

A Kaposszekcsői Általános Iskola október 19-én délelőtt tisztelgett az 56-os hősök előtt. Rendhagyó módon, 1956 lépéssel emlékeztek rájuk. A Közösségi Háznál a Diáktanács tagjai néhány verssel idézték meg a kor hangulatát, majd a gyerekek elindultak a sétára. Vitték a maguk készítette lyukas zászlót is. Többen is csatlakoztak hozzájuk a faluból. A táv megtétele után újra a Közösségi Háznál gyülekeztek, lezárandó az ünnepet. Bízunk benne, hogy a hősök emléke tovább él!

Szüreti fesztivál 2018.

Szüreti fesztivál 2018.

2019-07-10

Október 7-én rendezte Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata a szüreti felvonulást. A menet a "körforgalomtól" indult és a szokásos útvonalon járta be a falut. A három megállóban ehetett, ihatott a fáradt és szomjas vonuló. A program a Közösségi Háznál kulturális műsorral zárult. Felléptek az óvodások, az iskola Tűzlepkék Néptánc Csoportja és a Pogányi Német Vegyeskar. A felvonulást zenével végigkísérte és az utcabál kitűnő hangulatát biztosította a Kaposszekcsői Fúvószenekar.

60 év felettiek találkozója 2018.

60 év felettiek találkozója 2018.

2019-07-09

Október 5-én látta vendégül Kaposszekcső Község Önkormányzata 60 év feletti lakóit. 260- an fogadták el a meghívást és jöttek el a Sportcsarnokban rendezett ünnepre. Csapó Gyuláné polgármester asszony köszöntője után két kisgyermek, két "Unoka" mondott verset az időseknek, majd adta át meglepetés ajándékát . Ezután Polgármester Asszony köszöntötte az egyik legidősebb lakót, volt osztályfőnökét, Dr Veszely Józsefnét. A köszöntők után a meghívott előadóművész, Soltész Rezső adott nagysikerű, vidám hangulatú műsort. A programot, mint mindig, finom vacsora zárta.