Képtár

Iskolai szavalóverseny 2018.

Iskolai szavalóverseny 2018.

2019-05-24

Április 26-án délután rendezte meg az iskola a könyvtárral közös szavalóversenyét a Közösségi Házban. 38 diák döntött úgy, hogy megtanul egy verset és megméretteti magát a versenyben. Sokféle stílusú, hangvételű mű került előadásra. A nagyszámú közönség néma csöndben hallgatta végig a szavalatokat. Eredmények: alsó tagozat: 1. Harnal Bianka 2. Koós Kende és Szücs Varga Liána 3. Szabó Hédi, Zrínyi Lorina és Gábor Anna. Felső tagozat: 1. Tusnovits Martin, Szücs Laura, Bognár Dorka és Szalai Szabolcs 2. Ágoston Nikolett, 3. Pál Tamara és Icha Róbert. Gratulálunk a nagyon szép teljesítményhez!

Passió az Evangélikus templomban

Passió az Evangélikus templomban

2019-02-22

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata március 30-án, nagypénteken Passióra hívta a falu lakóit. Szívhez szólóan elevenítették fel Krisztus kínszenvedésének történetét. A hallgatók mélyen átérezhették a szenvedéstörténetet. A passió után Szűcs Eszter evangélikus lelkész megáldotta a megjelenteket és megtörte az asztalon levő kenyeret. Mindenki kapott belőle, hogy legalább jelképesen is részesüljenek a "nagycsütörtöki lakomából".

EGÉSZSÉGHÉT PROJEKT a Kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

EGÉSZSÉGHÉT PROJEKT a Kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

2019-02-22

Hagyománnyá vált, hogy márciusban egy hétig kiemelt figyelmet szentelünk az egészséges életmódnak, e téma köré tervezzük a napi tevékenységeket. Hétfőn az óvónénik mesejátékával - A fogfájós nyuszi történetével indult a zöldség és gyümölcsnap, majd a szülők által biztosított vitaminforrásokból a dadus nénik zöldség és gyümölcs falatkákat készítettek tízóraira, ahol a gyerekek megismerkedhettek új ízekkel is. Kedd a mozgás, kiemelten a lábtorna napja volt. Lábboltozatot formáló gyakorlatokkal, talpmasszírozással lazíthatták, ügyesítették lábizomzatukat gyermekek, felnőttek egyaránt, a tornaszobában kialakított érzékelő akadálypályán. Szerdán, a környezetvédelmi napon ”zöld” társasjátékokkal, oktatófilmek megtekintésével, közvetlen környezetünk szebbé, tisztábbá tételével és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának kiemelésével erősítettük a gyermekekben a fenntarthatóságra nevelés elemeit. Csütörtökön az település védőnője - Somlyainé Schlauch Ditta mesélt a gyerekeknek az egészséges táplálkozásról az óvoda só szobájában, majd ezt követte „védőnői szűrés”, ahol a kislányok babáikat, kisfiúk mackóikat vihették a tanácsadásra. Délután az újraélesztésről tartott a védőnő tájékoztatót. A víz világnapján kék ruhába öltözve, kézműves tevékenységgel - festéssel, interaktív foglalkozással hangsúlyoztuk a víz éltető erejét. Pénteken a Tüskei horgásztó partján sétáltunk, megfigyeltük a tó növény és állatvilágát, fürkésztük az ébredő természetet, hallgatva a madarak énekét. Köszönjük a Szülők segítő együttműködését, támogatását!

Húsvéti alkotóház a Közösségi Házban

Húsvéti alkotóház a Közösségi Házban

2019-02-22

Március 22-én délután a Közösségi Házban igazi tavaszi hangulat volt. Kint sütött a nap, bent készültek az igazi tavaszváró alkotások. Húsvéti fonalbárányka hívta játékra a fakanál nyuszit, aki óriási hungarocell tojást is tudott a kezébe venni. Mindezt figyelte Óriásláb nyuszi, aki titkos zsebében cukrot rejtegetett. Mindezt a sok érdekes figurát a nyugdíjasklub tagjainak, az óvónőknek és az iskola pedagógusainak köszönhetik a kézműveskedő gyerekek. És természetesen Kaposszekcső Község Önkormányzatának, aki az alapanyagokat megvásárolta, hogy igazi húsvétváró délutánon vehessen részt több, mint kilencven iskolás. Díszítsék ezek a munkák a lakásokat, hogy a húsvéti nyuszi el ne tévessze, merre is kell piros tojásait lerakni!

Március 15-i ünnep az iskolában

Március 15-i ünnep az iskolában

2019-02-22

Március 14-én délelőtt tartotta az általános iskola március 15-i ünnepét. A sokéves hagyományt folytatva az ötödikesek műsorral készültek, hogy társaikat és a falu minden lakóját méltó módon hangolják az ünnepre. Tillmann Ildikó osztályfőnök köszöntőjében hangzott el: - Minden magyarnak joga és kötelessége megőrizni az ezernyolcszáznegyvennyolcas hősök emlékét. És kötelessége ezt továbbörökíteni az utódoknak is. Ennek szellemében idézték fel a gyerekek az események hangulatát, a dicső napok örömét és a végső fájdalmat is. De mindenkinek meg kell értenie: ez a hazánk, ez az életünk! A nézők között sokan meghatottan, némelyek sírva figyelték a műsort. Érezni lehetett a felemelő érzést. Az ötödikesek sokat dolgoztak azon, hogy ilyen nagyszerűen sikerüljön műsoruk. Gratulálunk és itt köszönjük meg nekik, hogy ünnepet csempéztek a hétköznapokba!

Óvodai március 15-i ünnep

Óvodai március 15-i ünnep

2019-02-22

A Kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában is megünnepelték a gyerekek március 15-ét. Dalokkal, versekkel , huszárjátékkal emlékeztek a nagy nap eseményeiről. A nap fényét emelte, hogy saját készítésű pártában, huszárcsákóban voltak a gyerekek, így sokkal jobban át tudták élni az eseményeket. Később a nagycsoportosok átmentek a sportcsarnokba, hogy az iskolásokkal és a falu lakóival közösen ünnepeljenek.

Borverseny 2018.

Borverseny 2018.

2019-02-22

Kaposszekcső Község Önkormányzata 2018-ban rendezte 12. bor és 4. pálinkaversenyét. A megmérettetésre 25 gazda nevezte be jeles nedűjét. A 36 bor és 46 pálinkaminta bírálata nem kis feladatot adott a zsűriknek. Megfigyelhető tendencia, hogy a borminták száma stagnál, míg a pálinkáké örvendetesen növekszik. Idén is új versenyzők neveztek a megmérettetésre. Sajnos, ismét elvesztettünk valakit a régi versenyzők közül. Március 2-án hunyt el Lajos Sándor, aki sok éven keresztül nevezett boraival. Este a megjelenteket Löblé Egyed Ilona alpolgármester köszöntötte. Itt is megemlékeztek a tragikusan elhunyt Lajos Sándorról. Majd a zsűri tagjai értékelték a beadott mintákat, véleményt mondtak, tanúságokat fogalmaztak meg. Ezután a díjátadásra került sor. Eredmények: arany minősítést 16 , ezüst minősítést 14, bronz minősítést 6 bor kapott. A legjobb vörösbor gazdája Wolf János, a legjobb fehéré a Kozák testvérek, a legjobb rose büszke tulajdonosa Bauer Imre lett. A " Legeredményesebb kaposszekcsői bortermelő" kitüntető címét is Bauer Imre nyerte el. A pálinkaversenyen 14 arany, 16 ezüst, 14 bronz és két oklevél minősítés született. A legeredményesebb pálinkás Nagy Péter lett. A különdíjat pedig a Kozák testvérek nyerték el törkölypálinkájukkal. Ezek után kezdetét vette a finom vacsora, melyet beszélgetés, kölcsönös kóstolások, vidám nótázás követett.

Csurgó Zenekar koncertje

Csurgó Zenekar koncertje

2019-02-21

Január 18-án ismét koncertezett Kaposszekcsőn a Csurgó zenekar. A gyerekek ismerősként üdvözölték őket, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy találkoztak. Együtt mozogtak, énekeltek, játszottak a zenészekkel. A fergeteges hangulatú előadásban már ismert és új dalok is felcsendültek a nézők legnagyobb örömére. A hangulat mindenkit magával ragadott, felnőtt, gyermek egyaránt nevetett, együtt játszott. Köszönjük Csurgó zenekar!

Óvodai farsang 2018.

Óvodai farsang 2018.

2019-02-21

Február 8-án vidám farsangi mulatsággal búcsúztattál el a telet a kaposszekcsői ovisok. Volt itt minden, zene, tánc, móka, kacagás, s ami a leglényegesebb vidám jelmezesek! A táncban megfáradtakat finom gyümölcsök, farsangi fánk várta. Aki megszomjazott gyümölcslével olthatta szomját. Tízórai után folytatódott a mulatság "kivilágos virradatig", vagyis ebédig. Szeretnénk megköszönni a szülőknek a felajánlott gyümölcsöket, fánkot, innivalót. Köszönjük, hogy evvel is szebbé tették a gyerekek délelőttjét! Bízunk abban, tényleg sikerült elűzni a telet és lassan közeledik a tavasz!

Iskolai farsang 2018.

Iskolai farsang 2018.

2019-02-21

Február 9-én délután ma megszokott zajok helyett vidám zene szűrődött ki a Sportcsarnokból. Az iskolások tartották farsangi délutánjukat. A nyolcadik osztályosok vidám táncos műsor keretében mutatták meg, milyen is az élet, a farsangi szokások és a társválasztás a világ különböző részein. Tusnovits Martin arról beszélt, milyen nehéz a mai fiataloknak is, hogy jó párra leljenek. Műsor után a hetedikesek feltűzték a búcsút jelentő szalagot, melyet a nyolcadikosok büszkén viselnek majd ballagásukig. Ezután a megszokott jelmezbemutató következett. Megszámlálhatatlanul sokan választották, hogy jelmezbe bújva farsangolnak. Közben zsákbamacskát és tombolát árultak, hogy minél nagyobb legyen az öröm és az izgalom a délután folyamán. A szülők által működtetett büfében mindenki kedvére ihatott, ehetett.. A díjazás után következett a sokak által várt tánc és mulatság. Amikor elfáradt mindenki, megtartották a tombolasorsolást. Ezúton szeretnének köszönetet mondani a nyolcadikosok mindenkinek, aki tombolatárgy felajánlást tett számukra. Sorsolás után folytatódott a bál!

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra