Képtár

Bor- és pálinka verseny Kaposszekcsőn

11. borversenyét és 3. pálinkaversenyét rendezte meg március 4-én Kaposszekcső Község Önkormányzata a Közösségi Házban.
Akik neveztek: Badáczy Szabolcs, Bauer Imre, Csicskár Imre, Décsy Gyula, Erdősi Ferenc, Kerecsényi Márton, Kindner Gyula, a Kozák testvérek, Lajos Sándor, Löbl Ottó, Márton Ferenc, Mátyás Dénes, Muth József, Nagy Attila, Nagy Sándor, Pataki Árpád, Ifj Pataki Árpád, Pfeiffer János, Szabó Attila, Szabó Zoltán, Szántó Péter, Vercse László, ifj Vercse László, Wolf János.
Pontosan 42 borminta és 33 pálinkaminta érkezett a bírálatra. Először Szabó Oszkár plébános megáldotta az italokat, a bírálókat, de nem feledkezett meg a készítőkről sem!
Majd elkezdődött a bírálat. A Kelemen Sándor, Nagy Lajos, Boda István összetételű bizottság a fehér- és rose borokat, a Király Gábor, Szabó Zoltán, Csonka András összetételű pedig a vörösborokat bírálta el. A pálinkák minősítését Schmieder Csaba, Gál Péter és Kocsis Milán Tibor végezte.
Bírálat után 18 órakor kezdődött az értékelés. Csapó Gyuláné polgármester köszöntötte a megjelenteket és néhány borral kapcsolatos érdekességet mondott el. Ezután, mielőtt az izgalom hullámai megemelték volna a tetőt, mindenki megkapta a jól megérdemelt minősítő oklevelet és egy a Tóth Szilvia fazekas által készített ajándékot. A legjobb fehérbora a Kozák testvéreknek lett, a rosékból a legjobbat Pfeiffer János tudhatja magáénak. A legjobb vörösbor büszke készítője Bauer Imre. Ő lett a "2016. év legeredményesebb kaposszekcsői bortermelője " kitüntető cím birtokosa is. A legjobb pálinka Szabó Zoltán szilvapálinkája lett. A pálinkák közül Kerecsényi Márton törkölypálinkája Különdíjat érdemelt, mint a " fajtájában legkarakteresebb pálinka".
Díjátadás után a bírók képviselői értékelték a behozott nedűket, szakmai tanácsokat adtak a még jobb eredmény eléréséhez.
Az értékelést vacsora, baráti beszélgetés,majd harmonikaszó kísérte víg nótázás követte.
A vendégek késő éjszakáig maradtak, így ünnepelve meg egy dolgos év lezárását és egy jó eredményekkel kecsegtető új termelői év kezdetét.

Borverseny 001.JPG Borverseny 003.JPG Borverseny 005.JPG P1550608.JPG P1550609.JPG P1550610.JPG

P1550611.JPG P1550615.JPG P1550616.JPG P1550617.JPG P1550619.JPG P1550620.JPG