Képtár

Őszi Diáktanács túra

Őszi Diáktanács túra

2017-11-13

53 hős kiránduló fogadta el a Diáktanács meghívását és húzott túracipőt, hogy az ősz talán utolsó szép napján kirándulni induljon a Tihanyi-félszigetre. Jártak hegyen-völgyön, vízparton és szőlők között. Legyőzve minden akadályt tettek meg közel 13 kilométert, és érkeztek a Balaton partjára. Hazafelé megálltak még Balatonfüreden egy kis pihenésre, fagyizásra. Onnan aztán fáradtan, de szép élményekkel telve ültek ismét fel a buszra és indultak haza.

Október 23-i megemlékezés az iskolában

Október 23-i megemlékezés az iskolában

2017-11-13

Október 23-án az iskolások az "Október 23-i forradalom és szabadságharcról emlékeztek meg. Mint minden évben, az idén is a műsort a Diáktanács tagjai adták Kertész Ferencné, Éva néni irányításával. Látványos műsorukban megidézték az ünnep hangulatát úgy, hogy még a kicsik is átéreztek valamit az események jelentőségéből.

Fekete István nyomában

Fekete István nyomában

2017-11-13

Október 3-án hat kaposszekcsői nyolcadikos Varga-Stadler Gáborné tanárnővel egy különleges versenyre érkezett Nagymátéra. 11. alkalommal rendezték meg itt a Fekete Istvánról elnevezett versenyt 15 csapat részvételével. Az 5 kilométeres távon sok érdekes, természettel és Fekete Istvánnal kapcsolatos feladatot kellett megoldaniuk. Volt növényhatározás, madárfelismerés. Néhány, az író által használt állatnévre is kellet emlékezniük. S még több, természettel kapcsolatos feladat is szerepelt a versenyben. Végül, mindkét csapatunk a középmezőnyben végzett, ami első alkalommal nagyon szépnek tekinthető. Gratulálunk! Jövőre sikerülhet jobban is!

60 év felettiek találkozója

60 év felettiek találkozója

2017-11-08

Az Idősek világnapjához kapcsolódóan az idén október 6-án látta vendégül Kaposszekcső Község Önkormányzata a 60 év feletti lakóit. Csapó Gyuláné polgármester egy Aranyosi Ervin verssel köszöntötte a 238 megjelent vendéget. Majd virággal lepte meg Kovács Lajosné, Szűcs Teréziát és Szeteli Jánosné, Bális Erzsébetet. Mindketten kaposszekcsői születésűek, mindketten 1935-ben látták meg a napvilágot. A köszöntők után Oszvald Marika lépett a színpadra, hogy fergeteges műsorával szórakoztassa a megjelent szépkorúakat. Műsor után finom vacsora és beszélgetés következett. Sokan csak itt találkoznak régi ismerőseikkel, munkatársaikkal. Jól esik ekkor hírt hallani a másikról!

Könyvtári foglalkozás a Baba-Mama Klubban

Könyvtári foglalkozás a Baba-Mama Klubban

2017-11-08

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2017. október 4-én délután a Baba-Mama Klub és a Községi Könyvtár közös rendezvényt szervezett "Totyogó kerekítő" címmel. A programban közös dalocskázás, mondókázás, mesekönyvek bemutatása szerepelt. Végül közösen átmentek a könyvtár épületébe és akinek kedve volt, be is iratkozhatott. A rendezvény szervezői, Somlyainé Schlauch Ditta védőnő és Tillmann Ildikó könyvtáros, bíznak abban, hogy a három éve tartó összefogás, a rendszeres találkozások színesebbé teszik a község életét! Terveik szerint találkoznak adventben és tavasszal is!

Szüreti felvonulás

Szüreti felvonulás

2017-11-08

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata 2017. szeptember 23-án délután tartotta hagyományos szüreti felvonulását. Előtte 14 órától nemzetiségi műsorra várták az érdeklődőket. A műsorban először az ovisok, majd az iskolások mutatták be tánctudásukat. Majd a Dombóvári Német Egyesület Tánccsoportja perdült a színre és vidám ritmusokkal szórakoztatták a közönséget. Három óra tájban elindult a sokadalom végig a falu utcáin. Hogy mindenki jól hallja merre járnak, arról a Spitzbuben von Sektsi Zenekar gondoskodott. A kihelyezett megállókban ehetett ihatott aki szomjas vagy éhes volt. Az út a Közösségi Háznál ért véget, ahol a szereplők újból bemutatták műsorukat azoknak, akik később érkeztek vagy ismét látni szerették volna. A délután vidám, estébe hajló utcabállal zárult.

Pösztör Lajosné köszöntése

Pösztör Lajosné köszöntése

2017-11-08

Csapó Gyuláné, Kaposszekcső Község polgármestere otthonában, az Evangélikus Diakóniai Otthonban köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Pösztör Lajosné, Erzsi nénit. Erzsi néni 1927. augusztus 30-án született Döbröközön. 2007-ben költözött férjével a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthonba. (Itt férje sajnos nagyon hamar elhunyt.) A közte levő 80 évben mindig szülőfalujában élt. Élete jelentős részében a mezőgazdaságban dolgozott. Járt napszámba, de otthon is tartottak állatokat, művelték az örökségül rájuk szállt szőlőt is. Volt kőműves mellett segédmunkás, sohasem futott el ma munka elől. 4 évig a helyi óvodában dolgozott a konyhán, majd nyugdíjazása előtt 7 évig egy dombóvári varrodában kereste kenyerét. Férje mindvégig a MÁV-nál dolgozott pályaőrként. Három fiából sajnos már csak egy él. De nagyon büszke négy unokájára és öt dédunokájára. A 6. dédunoka is úton van már, két hónap múlva megérkezik. Úgy érzi, azért érte meg ezt a szép kort, mert feladata van: az unokák, dédunokák számítanak rá! Kívánunk neki ezúton is még sokáig erőt, egészséget, az élet nehézségeihez sok türelmet! Bízunk abban, a 100. születésnapján is felköszönthetjük!

Tanévnyitó az iskolában

Tanévnyitó az iskolában

2017-09-01

Szeptember 1. nevezetes dátum minden iskolás életében. Kezdődik a tanítás. Ebben a tanévben is, mint oly sok éve már ezen a napon, megkezdődött a tanítás a kaposszekcsői iskolában is. Nevezetes állomás ez az iskola életében: újra önállóak lettek! A 6. osztályosok Pittinoné Kutas Erika osztályfőnök irányításával műsorral köszöntötték tanáraikat, társaikat, meghívott vendégeiket. Külön figyelmet és gondoskodást kaptak az első osztályosok. Névre szóló emléklappal, és ajándékkal kedveskedtek nekik. Az iskola dolgozóit diáktársaik nevében virággal is köszöntötték. Műsor után Robár Gáborné megbízott igazgató üdvözölte a résztvevőket és beszélt az új tanév feladatairól, szokásrendjéről. Löblé Egyed Ilona alpolgármester Csapó Gyuláné polgármester nevében szintén szólt a megjelentekhez és kifejezte örömét, hogy újból önálló iskolája van a falunak. Több dombóvári civil szervezettől (Székely Kör, Horváth Nemzetiségi Önkormányzat és a DombóCSIpSsz) ajándékcsomagot vehetett át az iskola két munkaközösségének vezetője: tanszerek, iskolai felszerelések bújtak a dobozba. Végül elhangzott a bűvös mondat: a 2017/2018-as tanévet megnyitom. Hajra új tanév!

Falunap

Falunap

2017-07-07

Immár második alkalommal tartotta meg Kaposszekcső Község Önkormányzata a Falunapot. Ebben az évben július 1-én látták vendégül a település lakóit. A délelőtt és a délután egy része a foci jegyében zajlott. Délelőtt gyerekek, délután pedig öregfiúk kergették a labdát a műfüves pálya zöld gyepén. A rokonok, barátok, ismerősök hősiesen szurkoltak a csapatoknak. Néha egy - egy biztató szó vagy taktikai utasítás is elhangzott! Eredmények: Délelőtti diákfoci: 1. Vásárosdombó, 2. Dombóvár Piros, 3. Dombóvár Lila, 4. Kaposszekcső, Délutáni Öregfiúk: 1. Döbrököz, 2. Vásárosdombó, 3. Dalmand, 4. Kaposszekcső, 5. Csikóstőttős-Jágónak. Délután a gyerekek és szüleik legnagyobb örömére beindult a játékok forgataga. Sok elszármazott hazalátogatott erre a jeles napra. Az iskola udvarán és a Kossuth utca egy részén tombolhatta ki magát mindenki. Aki megéhezett, az lángossal, vattacukorral, kürtős kaláccsal, s még ki tudja mivel csillapíthatta éhségét. A büfében a szomjasokról is illően gondoskodtak. Este Peter Sramek koncertjét vehetett részt a zeneszerető közönség. Az ismert dalokat szívesen hallgatta mindenki. Sokan együtt is énekeltek a színpadon álló előadóval. Koncert után vacsorára várták a megjelenteket. Sült tarja és sült szalonna közül választhatott mindenki. Aki jóllakott, DJ Shabba retro discojában mindjárt le is mozoghatta a bevitt kalóriákat. Reméljük, jövőre is eljön mindenki, aki az idén itt volt és jól érezte magát!

Triász koncert Kaposszekcsőn

Triász koncert Kaposszekcsőn

2017-05-15

Május 12-én az általános iskola Szülői Munkaközössége Triász koncertet rendezett az iskola javára. Az elmúlt esztendőben már zenéltek itt a fiúk, akkor az óvoda javára tartottak jótékonysági koncertet. A több száz érdeklődő nagyon jól szórakozott, sokszor még együtt is énekeltek a zenészekkel. A 4. osztályosok alkalmi kórusa és Szalai Szabolcs is voltak olyan bátrak, hogy a színpadon mutatták meg: otthon vannak a Triász zenéjében. A koncert után retro discoban szórakozhatott az, aki nem szeretett volna még hazamenni. Reméljük, máskor is is lesz ilyen alkalom!

Március 15-i ünnep az iskolában

Március 15-i ünnep az iskolában

2017-03-24

Ebben az évben is, mint már nagyon régóta a kaposszekcsői iskolában, az 5. osztályosok köszöntötték műsorral a 1848-as forradalom dicső, első napját. Hosszú hetek óta nagy lelkesedéssel készültek a műsorra. Osztályfőnökük, Pittinoné Kutas Erika irányításával tanulták a verseket, dalokat. Márfai Attiláné a táncot tanította be. Izgalommal várták a nagy napot, de szégyenkezésre semmi okuk nem volt. Nagyszerűen jelenítették meg a kor hangulatát, a fiatalok lelkesedését. A gyertyagyújtásban azért benne sejlett a tragikus vég is. A diáktársak és a megjelent vendégek egy pisszenés nélkül nézték a műsort. Lehet ennél nagyobb elismerés?

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra