Képtár

Szüreti felvonulás

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata október 8-án rendezte Szüreti felvonulását, melyen a falu utcáit járták végig.
A menet a falu központjából indult. A vendégeket a" Die Spitzbuben von Sektschi" zenekar vidám muzsikája fogadta. Bauer Krisztián kisbíró kidobolta a falu elmúlt évének eseményeit. A Faluszépítő Egyesület és a Nyugdíjasklub tagjai kaláccsal, pogácsával, üdítővel és természetesen borral kínálták az érdeklődőket. A vendéglátással minden standnál találkoztak a résztvevők. A bort a helybeli gazdák ajánlották fel: Schott Károly, Fábián János, Wolf János, Bauer Imre terméséből lehetett kóstolni. Az elmúlt években mások is voltak a felajánlók között, de sajnos az idei év rossz termése miatt ők most nem tudtak adni.
A kisbíró után a bonyhádi Kranzelin Néptánc Együttes tagjai perdültek táncra. Ők kísérték végig a menetet és a megállókban újabb és újabb tánccal szórakoztatták a megjelenteket. A bíró és bíróné (Nagyházi Balázs és Simon Lilla) által vezetett sokadalom a Közösségi Háznál zárult, ahol a bonyhádiak hosszabb műsort mutattak be repertoárukból.
A délután utcabállal zárult, ahol az Alte Herren zenekar muzsikált az utcabálhoz.

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG

007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG