Képtár

Iskolai tanévnyitó

"Almát, körtét, szilvát, szőlőt hoz szeptember,
nekünk új tanévet, tudja minden ember."
E mottó jegyében szeptember 1-én Kaposszekcsőn is megkezdődött a tanítás.
Süveges Franciska és a 6. osztály őszre hangolt dekorációval várta tanárait, iskolatársait, a megjelent vendégeket. Külön díszhellyel illették az elsősöket.
Vidám, iskolára hangoló műsorral kezdődött a délelőtt. Megidézték az elmúlt nyár örömeit, az eljövendő iskolaév izgalmait. Az iskola dolgozóit 1-1 szál virággal köszöntötték. S köszöntötték kis ajándékcsomaggal a 26 új elsőst is, akik félve,de várakozással néztek a nagy nap elé: iskolás lettem!
A műsor után Fazekas Gáspár igazgató ismertette a tanév rendjét, a várható programokat. Néhány régi - új szabályt is elmondott, hogy gördülékenyebben teljenek a tanítási napok.
Ekkor meglepetésként, ajándékot kapott az iskola. A decemberi cipősdoboz akcióban való aktív és sikeres részvételükért ajándékot vehettek át. Az adományozók: a Dombóvári Horváth Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombó CSIpSsz civil szervezet, a MANNA 16 civilszervezet és a Dombóvári Székely Kör Egyesület. Az ajándékban tanulást segítő eszközöket kaptak az iskolások.
A tanévzáró ünnep végén még egy kellemes meglepetés várt a szülőkre. Csapó Gyuláné polgármester asszony jelentette be, hogy Kaposszekcső Község Képviselő Testülete úgy döntött, minden kaposszekcsői általános iskolás korú gyermek, aki a kaposszekcsői iskolába jár, 5.000 Ft értékű tanévkezdési támogatást vehet át.
Ennyi örömhír után Igazgató Úr végül megnyitotta a 2016/17-e tanévet.
Kezdetét vették a szorgos hétköznapok.

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG

008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG