Képtár

Nyári tábor I. turnus

Kaposszekcső Község Önkormányzata 11. alkalommal rendezte meg a Közösségi Házban nyári napközis táborát.
Az első héten, augusztus 1-5 között a 24 jelentkező 1-2. osztályos gyerek változatos, izgalmas programokon vehetett részt.
Hétfőn délelőtt az Orchidea Nyugdíjasklub tagjaival kézműveskedtek, délután pedig zsetonszerző játékban vehettek részt. Ez az egyetlen program, ami az elmúlt 11 évben mindig szerepelt, a gyerekek kedvence.
Kedden Dombóvárra látogattak. A Természetőr Bázison Dávid Gyula, a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület elnöke fogadta őket és mutatta be a kiállításokat. Ezután Gyarmati Jánosné, Nóra néni irányításával megismerkedhettek a nordic walkingozás alapjaival. Dombóvár Város Önkormányzatától térítésmentesen kaptak kölcsön botokat, hogy mindenki kipróbálhassa ezt az egyre népszerűbb sportot. Ebédre mindenki kedvence, pizza volt.
Szerdán délelőttre Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata biztosított programot. Elkészítették az „Ulmer Schachtel” makettjét. Így hívták azt a hajótípust, amivel az 1700-as években a németek Magyarországra jöttek, hogy a földesurak hívására a törökök kiűzése utáni puszta földet benépesítsék. Természetesen játék is szerepelt a programban!
Délután Horváth Katalinnal "Bistibus"-oztak egyet.
Csütörtök délelőtt az Evangélikus Diakóniai Otthonban vendégeskedtek. Keresztes Krisztina, Baranyainé Somlai Renáta és Fricker Andrea, az otthon munkatársai nagyszerű ügyességi játékokat állítottak össze. Több esetben a lakókat is bevonták a gyerekek feladataiba. Délután a szabad játéké volt a főszerep, hiszen a kötetlen mozgásra, időtöltésre is nagy szüksége van minden kisgyereknek.
Pénteken, a tábor utolsó napján a Deseda partján álló Fekete István Látogatóközpontba utaztak el. Ott interaktív módon megismerkedhettek a természet sok csodájával, tanulhattak a természetvédelem fontosságáról is. A napot a vízi játszótéren fejezték be. A táborban néhány középiskolás a kötelező közösségi szolgálat keretében segített a gyerekeknek, játszottak közösen társast vagy éppen fociztak velük. Nagyon sokat segített munkájuk, a "kicsik" nagyon élvezték a "nagyok" társaságát.
Köszönet Kaposszekcső Község Önkormányzatának és a segítő felnőtteknek!

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG

007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG