Képtár

Pünkösd ünnepe

2016. május 15-én, pünkösd vasárnap, került sor a falu műfüves pályájának ünnepélyes átadására. Kiemelt vendégünk volt Potápi Árpád János országgyűlés képviselőnk, államtitkár, Filczinger Ágnes a Dombóvári Járási Hivatal vezetője és Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző, sportvezető.
A képviselő testület már 2014-ben pályázatot nyújtott be az MLSZ pályaépítési programjához, ami többszöri módosítás után 2015. júniusában elfogadásra került. Az MLSZ hozzájárult a 22X42 méteres pálya felépítéséhez, aminek műszaki átadása 2015. november 9-én megtörtént. A pálya bekerülési költsége 26.382.323 Ft volt, melyből 7.914.697Ft-ot az önkormányzat a Falunkért Kaposszekcsőért Alapítvány segítségével biztosított.
Az ünnepélyes megnyitón kaposszekcsői ovisok és iskolások vidám műsorral hangolták jókedvre a megjelenteket. Csapó Gyuláné beszédében köszöntötte a megjelenteket és elmondta a pályaépítés történetét. Potápi Árpád államtitkár és Dunai Antal hozzászólásaikban a sport nevelő, közösség kovácsoló erejéről beszélt. Az ünnepélyes átadás a műsor utáni szalagátvágással és Dunai Antal kezdőrúgásával megtörtént. A szakadó eső ellenére a Bozsik programban résztvevő gyerekek egy rövid meccset játszottak, ténylegesen is kipróbálva, birtokba véve a pályát.
Bízunk abban, hogy sok örömteli, sportos pillanatnak lesz szemtanúja ez a hely!
Este a Sportcsarnokban a Mexx Zenekar muzsikájára rophatta a táncot mindenki kivilágos virradatig.
Hétfőn a hagyományos Hábich Konrád Fúvóstalálkozóra került sor. A zenekarok programja előtt Csapó Gyuláné polgármester a Képviselőtestület döntése alapján díszpolgári címet adott át Lőtz Konrádnak, a faluért végzett munka elismeréseként. Majd a zenekarok műsora következett. Fellépett a Die Neun Branauer Musikanten, a Die Spitzbuben von Sektschi, a Dombóvári Tücsök Fúvószenekar, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar, a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar.
Ezalatt a Sportcsarnokban 14 órától a Faluszépítő Egyesület és a Nyugdíjas Klub süteményekkel, a Polgármesteri Hivatal dolgozói kávéval várták a vendégeket. A Dombóvári Szívklub Egyesület vérnyomás és vércukorszint ellenőrzést végzett.
Akinek ízlett a sütemény és a kávé, adományaival támogathatta a helyi civil szervezetek működését.
19.00 órakor kezdődött Kis Grofo mulatós műsora, melye nagyon sokan voltak kíváncsiak a környező településekről is.
Az idei pünkösd esővel kezdődött, napsütéssel végződött, igazi nyár eleji időjárást produkálva. Reméljük mindezek ellenére mindenki, aki eljött és részt vett valamilyen programon jól érezte magát és jövőre viszont láthatjuk Kaposszekcsőn!

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG

007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 012.JPG 013.JPG