Képtár

Kaposszekcsői sikerek az Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2015 októberében hirdette meg „Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett. A hét tagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

A kaposszekcsői iskola tanulói közül többen is neveztek a versenyre.

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. Rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak, illetve a jövő útját mutatják be. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is.
A díjazottak közül 130 gyermek nyereménye egy-egy 5000 Ft értékű vásárlási utalvány, 65-en pedig tárgyjutalomban részesülnek, amit postai úton juttat el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a részükre.

A szekcsői gyerekek közül Bálint Kamilla 7. osztályos, Pónya Márton és Tusnovits Martin 6. osztályos tanulók kaptak oklevelet és vásárlási utalvány díjazást.

Az érdeklődők az alábbi linken megnézhetik a beérkezett alkotásokat: file:///C:/Documents%20and%20Settings/-/Dokumentumok/K%C3%A9pek/gyerekrajzpalyazat-nyertes-rajzok-2015-2016.pdf

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

A pályázóknak és felkészítő pedagógusaiknak ezúton köszönjük munkájukat, a díjazottaknak pedig gratulálunk nyereményükhöz.

DSCN0395.JPG