Képtár

Lucázás Kaposszekcsőn

Lucázás Kaposszekcsőn

2016-12-30

Az ötödik osztályos fiúk kis csapata felelevenítve a Luca napi kotyolás régi szokását felkereste a falu néhány intézményét és jókívánságokat mondtak az eljövendő évre. Voltak a Mária-Márta Otthonban, az élelmiszer boltban, az Evangélikus Diakóniai Otthonban és végül az óvodában. Mindenütt szívesen és örömmel látták őket. A jókívánságok kinek esnek rosszul?

Adventi vásár

Adventi vásár

2016-12-30

December 11-én délután rendezte meg hagyományos adventi vásárát Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata. Helyi és környékbeli alkotók hozták el termékeiket, hogy az érdeklődők valamilyen egyedi, kézműves holmit is a fa alá tehessenek. Az önkormányzat tagjai eközben forralt borral és teával, valamint sült almával kínálták a vendégeket. Adományt is gyűjtöttek egy budapesti hajléktalanok gyerekeinek fenntartott óvoda és iskola javára. Jóízű beszélgetéssel, zenehallgatással gyorsan eltelt a délután.

Kaposszekcső vendége: Dunai II Antal

Kaposszekcső vendége: Dunai II Antal

2016-12-30

December 9-én a Közösségi Házban élménybeszámolót tartott Dunai II Antal olimpikon futballista, edző, sportvezető. Mesélt spanyolországi élményeiről, személyes tapasztalatairól. Szóba került a foci mai helyzete is. Dunai Antal Csapó Gyuláné polgármester asszonynak egy sportlegendák (pl Wichmann Tamás, Keleti Ágnes, Polgár Judit) által dedikált focilabdát adott át az est emlékére.

Ovis Mikulás

Ovis Mikulás

2016-12-30

Bokros teendői ellenére a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodába is ellátogatott december 6-án délelőtt a Mikulás. A Kicsik hangos énekszóval várták. Nagy volt az izgalom, amikor belépett a terembe. Nekem mit hozott, kapok-e virgácsot - járt a gyerekek fejében. A Télapó köszöntő szavai után került sor az ajándékosztásra. Mindenki szép csomagot kapott tőle, de virgácsot senki. Nincs rossz szekcsői ovis? Biztosan nincs, hisz a Télapó mindent tud! Amikor elment a Mikulás, az általános iskola 4. osztályosai itt is bemutatták a Mikulás levese című mesét. Hangos taps köszönte meg műsorukat. Vidám játékkal telt a délelőtt további része az oviban.

Mikulás járt Kaposszekcsőn

Mikulás járt Kaposszekcsőn

2016-12-05

December 3-án délután a Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület meghívására Kaposszekcsőre is ellátogatott a Mikulás. Útja a Liget lakótelepen kezdődött. A játszótérre kijövő gyerekek énekeltek, szavaltak neki. A fázósakat forró teával, az éheseket ropogtatni valóval kínálták. Többen Mikulásnak öltözve köszöntötték az Északi Sarki vendéget. Amikor már mindenki kiénekelte, verselte magát, elindult kocsijával krampuszai kíséretében a Mikulás a falu felé. Végigjárta az utcákat. Útján két krampusz kísérte lóháton. "A Mikulás megállókban" a gyerekek verssel, énekszóval köszöntötték. Végállomás a Közösségi Ház volt, ahol teával, rágcsálnivalóval fogadták a gyerekeket és kísérőiket az egyesület tagjai. Ebben az évben meglepetésprogram is várta a kicsiket. A 4. osztályosok a Mikulás levese című mesejátékot adták elő nagy sikerrel. Ezután mindenki énekelhetett, készíthetett fényképet a Mikulással. A programnak az esti sötétség vetett véget.

Karácsonyfa a Közösségi Háznál

Karácsonyfa a Közösségi Háznál

2016-12-05

December elsején a Közösségi Háznál felállították a falu karácsonyfáját. Löblné Egyed Ilona és osztálya, a másodikosok, délután már fel is díszítették. Került a fára sok-sok "szaloncukor", színes doboz, papírkígyó. A magasra kerülő díszek felhelyezéséhez segítséget is kaptak az önkormányzat munkatársának személyében. Amikor elkészült, közösen énekeltek karácsonyi dalokat. Készülődünk az ünnepre!

Adventi gyertyagyújtás az óvodában

Adventi gyertyagyújtás az óvodában

2016-12-05

November 28-án délután adventi gyertyagyújtásra gyülekeztek a kaposszekcsői Csillagvirág Óvoda ovisai és szüleik. Adventi ünnepre érkeztek. Martinkáné Erős Ágnes óvodavezető alkalomhoz illő szavai után adventi és karácsonyi dalokkal idézték fel az ünnep hangulatát. Ezután közösen meggyújtották az ovi adventi koszorújának első gyertyáját. A lángból mindenki hazavihetett a mécses hordozójában, hogy az otthoni adventi koszorún is éghessen a szeretet lángja.

Szent Erzsébet kiállítás a Közösségi Házban

Szent Erzsébet kiállítás a Közösségi Házban

2016-11-25

2016. november 20-án 17 órakor került sor a kaposszekcsői Közösségi Házban a "Magyarország Virága ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET EMLÉKEZETE EURÓPÁBAN" című, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület tagjainak fotó-dokumentációs kiállításának megnyitójára. A megjelenteket köszöntötte Csapó Gyuláné polgármester. Kiemelte a hagyományok és a múlt ismeretének fontosságát. A kiállítást Szabó Oszkár plébános nyitotta meg. Ezután került sor a várt előadásra. A szépszámú megjelent érdeklődő meghallgathatta az " Utazás a világ 800 éve legismertebb magyar asszonyának emlékei nyomában " című vetítéssel egybekötött előadást. Dr Messik Miklós a MEVE elnöke először a születés helyéről, Sárospatakról beszélt, majd az életút jelentősebb mérföldköveit sorolta fel. Ezután a történelmi Magyarország területén folytatták a virtuális sétát. Minden országrészben számtalan Szent Erzsébet templom, falfestmény vagy szobor áll. Kecskemét, Szeged, Topolya, Budapest, Ipolytölgyes, Vác, csak néhány a felsoroltak közül. A mondanivaló bősége és a rohanó idő miatt a többi európai templomra, emlékhelyre már csak villanásnyi idő maradt. Wartburg, Lion, Párizs vagy Nizza képein csak megpihentek egy kicsit. Az érdeklődők azt is megtudhatták, hogy az USA Jersey Államában van egy Erzsébetről elnevezett település, St Elisabeth is. Nagyon sok új és értékes információt kaphattak azok, akik rááldozták délutánjuk egy részét erre az eseményre! A kiállítás december 3-ig még az alábbi időpontokban látogatható: november 28. 30. december 1. 2.: 17.00-19.00 óráig november 29.: 9.00-11.00 óráig Várunk minden érdeklődőt!

Márton nap az óvodában

Márton nap az óvodában

2016-11-17

November 11-én, Márton napján libazsíros kenyérrel és teával látták vendégül a Csillagvirág óvoda óvodásai szüleiket, meghívott vendégeiket. Martinkáné Erős Ágnes óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, beszélt a Márton nap eredetéről, szokásairól. Ezután az ovisok libákkal vonultak fel, libás dalokat, mondókákat mondtak. Majd elindult a lámpásos felvonulás. A katolikus templomot járták körbe a gyerekek szüleikkel. Majd az Evangélikus Diakóniai Otthonba is belátogattak, a szeretet világosságát víve el a lakóknak. Visszatérve az oviba fogyasztottak még egy kis kenyeret és lámpáikkal hazasétáltak. Szép látvány volt az ovitól távolodó apró lámpások fénye!

Születésnapi köszöntő

Születésnapi köszöntő

2016-11-17

2016. október 29-én Csapó Gyuláné polgármester otthonában, (az EDO-ban), köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Kajtár Józsefné, Margit nénit. Margit néni 1926. október 30-án született Szemcséden, de egész életét Iregszemcsén töltötte. A mezőgazdaságban kereste kenyerét. Két fia született, az egyikük sajnos már meghalt. Három unokája van. Svédországban élő unokáját Margit néni is felkereste már. Azt mondta: nem nagy dolog a repülés, egy Rózsafüzért elmondok és már ott is vagyok. További jó egészséget, nyugodt életet kívánunk neki!

Önkéntes nap az iskoláért

Önkéntes nap az iskoláért

2016-11-17

Október 15-én a Partner in Pet Food Hungária Kft. kaposszekcsői dolgozói önkéntes nap keretében tevékenykedtek az iskolában. Lefestették az iskola kerítését és udvari padjait, kiegészítették a hátsó kerítés hiányzó részét. Az iskola technikai dolgozói is részt vettek a munkában. Hétfőn a gyerekek egy megszépült környezetű épületben kezdhették a tanulást. Köszönjük!

Egy legenda véget ért...

Egy legenda véget ért...

2016-11-17

2016. november 7-én véget ért egy legenda, de mint a főnixmadár, újjá is éledt. A több, mint 40 éve működő Hímzőszakkör ebben a formában befejezte működését. De mindjárt ujjá is alakult Ügyes kezek Kör néven. Ide várnak minden kézimunkázó kaposszekcsőit. Csapó Gyuláné polgármester megköszönte a szakkör munkáját, a most is aktív tagoknak emléklapot adott át az elmúlt évek emlékére. Megbeszélték, hogyan tovább, az eljövendő években mit szeretnének csinálni. Ezután is minden hétfőn összejönnek és kedvük szerint kézimunkáznak majd. Szeretettel várnak mindenkit, aki vágyik egy jó közösségre!

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra