Képtár

Pünkösdi Fesztivál 2015.

Az idei pünkösdi ünnepet is a hagyományoknak megfelelően rendezte meg Kaposszekcső Község Önkormányzatának Képviselőtestülete.
Vasárnap délután az iskola udvarán felállított fesztiválsátorban a gyerekek mutatták be, hogyan kell táncolni, zenélni, örömben együtt lenni. Mert a két nap jelmondata: Együtt lenni jó!
Először a Csillagvirág Óvoda óvodásai mutatták be tánc- énektudásukat. Őket követték egy egészen más stílusban a Happy Dance Tánccsoport tagjai : modern táncokat bemutatva. Ezután a Kaposszekcsői Zeneszakkör néhány tanítványa fújta meg hangszerét. Őket követték az első osztályosok, majd az iskola diákjaiból alakult Tűzlepkék Tánccsoport. Sodró lendületű műsorukkal mindenkit magukkal ragadtak. Ez szó szerint is így történt, mert egyszer csak lejöttek a színpadról, hogy egy flashmob keretében a közönséget is megmozgassák. Közben a színpadra gázálarcos gyerekek futottak fel és bemutatták a nap jelmondatát: „Együtt lenni jó!” Utalva ezzel a nemrég zajlott közösségi nap eseményeire. Megmutatva, hogy a fiatalok nemcsak a számítógép előtt ülve, hanem közösségben, táncolva, illetve más programokon is jól érzik magukat. Erről a napról képeket és rajzokat láthattak a két nap folyamán a rendezvény résztevői az egyik színpad oldalában.
A gyerekprogramot az elmúlt évről ismerős „mini disco” zárta. Este hat órakor lépet színpadra az nap sztárvendége, Csepregi Éva. Az idősebbek és fiatalabbak egyaránt nagy élvezettel hallgatták a koncertet a zsúfolásig telt sátorban. A napot a Sportcsarnokban rendezett bál zárta.

Hétfő reggelre megeredtek az ég csatornái, így a Közösségi Ház melletti sportpályán elmaradt az utcák közti focibajnokság. Délelőtt mindeni az eget kémlelte, milyen időnk lesz délután?
Két órakor kezdődött a több, mint 30 évre visszanyúló Hábich Konrád Fúvóstalálkozó, melyre hét zenekar fogadta el a meghívást.
Először Csapó Gyuláné Polgármester Asszony köszöntötte a megjelenteket. Azt is elmondta, Kaposszekcső bekerült a Magyar Rekordok Könyvébe! Jankó Rafaelné, Marika néni kaposszekcsői lakos, egyedül, folyamatos kötéssel kötött meg egy majd 120 méteres sálat. Átadta a Magyar Rekord Egyesület díszdiplomáját és az Önkormányzat ajándékát. A kiállított sálat mindenki megtekinthette.
Majd egy szomorú pillanatra került sor : idén januárban elhunyt Schlitt Ernő, a fúvóstalálkozók megálmodója, a kaposszekcsői fúvószenekar egyik alapítója. Rá emlékeztek a résztvevők néma főhajtással.
Majd kezdetét vette a muzsika! Fellépő zenekarok a fellépés sorrendjében: a Dombóvári Tücsök Fúvósszenekar, a Die Neun Branauer Musikanten, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar, a Sásdi Városi Koncert Fúvószenekar, az Alte Kamerade Blaskapelle, végül a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar.
Amíg a zenekarok játszottak, a gyerekek ugrálóvárakon, gokartokon, különböző ügyességi feladatokon vezethették le energiáikat. A sportcsarnokban az Faluszépítő Egyesület és az Orchidea nyugdíjasklub tagjai süteménnyel, az önkormányzat dolgozói pedig kávéval kínálták a vendégeket. A Szívklub tagjai különböző mérésekkel hívták fel a figyelmet az egészség megőrzésére.
A délután folyamán többször megeredő, elálló eső ellenére jó hangulatban zajlott a találkozó. Csapó Gyuláné így köszönt el a résztevőktől: jövőre, visszavárunk mindenkit! Mindkét nap moderátora Löblné Egyed Ilona alpolgármester volt.

P1420461.JPG P1420462.JPG P1420466.JPG P1420476.JPG P1420487.JPG P1420494.JPG

P1420500.JPG P1420501.JPG P1420507.JPG P1420509.JPG P1420510.JPG P1420522.JPG