Képtár

Napközis Tábor Kaposszekcső - 1. turnus

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg augusztus első két hetében a kaposszekcsői Közösségi Házban a nyári napközis tábort. Az ebédről az Evangélikus Diakóniai Otthon konyhája gondoskodott nagyszerű minőségben. A tábor I. turnusába 28 fő 1-2. osztályos tanuló jelentkezett. Négy középiskolás önkéntes munkát végzett a hét során. A tábor minden kaposszekcsői tanulónak ingyenes volt, a költségeket Kaposszekcső Község Önkormányzata vállalta. A vidéken élőknek is csak önköltséget kellett fizetni, mert minden segítő társadalmi munkában vállalta a gyerekekkel való foglalkozást.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a segítő felnőtteknek az önkéntes munkáért!
A program a következők szerint alakult :
Hétfőn a nyugdíjasklub tagjaival ablakdíszt készítettek a gyerekek. A lányok pillangósat, a fiúk autósat. A legtöbb gyerek ügyesen, lelkesen dolgozott. Délután zsetonszerző játék keretében próbálhatták ki ügyességüket.
Kedden délelőtt a Dombóvári Fűtőházhoz látogattak el. A gyerekek megbarátkozhattak közelebbről is a mozdonyokkal (alábújtak, keresztülmentek rajta), kipróbálhatták a mozdonyfordítót, sőt, szigorú felügyelettel beülhetettek egy mozdony vezető fülkéjébe. Délután a játszótéren és a Közösségi Házban mindenki szabadon játszhatott. Sor került a csocsóra, jégkorongra, kirakókra, rajzolásra és színezésre is.
Szerdán délelőtt Majláth Károlyné óvónő irányításával kétféle homokképet készíthettek a gyerekek. Nagyon tetszett mindenkinek az új technika! Az alkotás folyamatát néhol mozgásos játékokkal tette változatossá Mónika néni. Délután Márfai Attiláné irányításával népi játékokat tanulhattak a gyerekek, hogy egy kicsit más mozgáskultúrával is foglalatoskodjanak. Igaz, első osztályban tananyag a népi játék, de néha nem árt feleleveníteni az ott tanultakat.
Csütörtökön délelőtt Patakiné Böjtös Erzsébet tanítóval sport és kézműves foglalkozás szerepelt a programban. A nekieredő, majd elálló eső megtréfálta a táborozókat. De szépen megoldódtak az időjárás okozta problémák és nagyon szép állatok készültek WC papír gurigából. Néhány kisgyerek egy fél állatkertre valót is összehozott. A sportfeladatoknak is nagy sikere volt. Délután az eredeti programban kirándulás szerepelt a Sarádi tóhoz. Az eső miatt a sáros úton lehetetlen volt biztonságosan kijutni, ezért Dombóvárra mentek el a Bujáki cukrászda melletti két játszótérre.
Pénteken a tábor zárásaként, egész napos kirándulás volt a Mecsextrém Parkba. Először az udvari játékokon (csúszdák, mászókák, trambulinok, gokartok stb) szórakozott mindenki, majd a belső „dühöngőbe” mentek. Ebédet a Tepsifüles büfében kaptak. Ebéd után az erdei akadálypálya következett. A kicsik teljes biztonságban voltak a védőfelszerelésben. Ha valaki betartja a szabályokat, nem történhet baj! Nagyszerű volt látni egyes gyerekek arcán a bátorságot, de néhol a félelmet is. De senki sem adta fel, és a végén talán boldogabb volt az, aki bizonytalanul indult el, mint aki magabiztosan tette meg a távot.
Olvassák majd el a második hét történéseit is !

P1350470.JPG P1350471.JPG P1350482.JPG P1350489.JPG P1350507.JPG P1350526.JPG

P1350527.JPG P1350537.JPG P1350549.JPG P1350559.JPG P1350566.JPG P1350568.JPG