Képtár

Egészséghét a Kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

Március 31-én, hétfőn Somlyainé Schlauch Ditta, a védőnő mesét mondott a gyerekeknek a helyes táplálkozásról. A mesét feladatlap kitöltése, színezése követte, amely a mese tartalmával kapcsolatos feladatokat tartalmazott.
Ezután a magukkal hozott babákkal és babakocsikkal felsétáltak a tanácsadóba, ahol a védőnő már várta a gyerekeket. Elmondta, hogy őket is ide hozta az anyukájuk, amikor kicsik voltak. Megmérte a babák hosszát, súlyát, majd dr. Pulai János háziorvos megvizsgálta őket, hogy egészségesek-e. A vizsgálat után visszatolták a gyerekek a babákat az óvodába.
Kedden, szerdán a kicsik légző gyakorlatokat végeztek és anyanyelvi játékokat játszottak a sószobában. Séta alkalmával megtekintették a szelektív szeméttárolókat, elkészítették kicsinyített másukat. Megbeszélték, melyikbe milyen fajta szemét gyűjthető. Beszélgettek a környezetszennyezésről, és arról, hogy miért kell óvnunk vizeinket és a földünket.
Április 03-án, csütörtök a két csoportszobában, az ebédlőben, és a tornaszobában különböző helyszíneket állítottak fel az óvónők, ahol a gyerekek tevékenykedhettek, és további ismeretekre tehettek szert az egészséges életmódról. Zöldségeket, gyümölcsöket kóstoltak bekötött szemmel, ügyességi feladatokat hajtottak végre, tornáztak Makk Marcival, szelektíven, beszéltek az egészséges és egészségtelen ételekről, és csoportosították a hulladékot. A helyes sebellátást is megtanulhatták.
Április 04-én a gyerekek egy környezettudatosságra nevelő meseelőadást néztek meg két méhecskéről, akik a virágpalotát keresték, de közben szemétdombra, kiszáradt tóra, és füstös, szmoggal teli városra találtak. A gyerekek segítségével azonban mindent szép tisztára varázsoltak. Végül közösen énekeltek a méhecskékkel. Kicsik, nagyok egyaránt nagyon élvezték a színvonalas, gyermek közeli előadást.
Nagyon jól érezte magát mindenki a tevékenységek által, legyen az gyermek vagy felnőtt!

DSCN4462.JPG DSCN4467.JPG DSCN4470.JPG DSCN4476.JPG DSCN4477.JPG DSCN4488.JPG

DSCN4490.JPG DSCN4512.JPG DSCN4530.JPG DSCN4536.JPG DSCN4549.JPG DSCN4559.JPG