Képtár

Pásztorjáték a Katolikus Templomban

Pásztorjáték a Katolikus Templomban

2013-12-31

Pásztorjátékkal köszöntötték a kaposszekcsői katolikus templomban a Kisjézus születését. Tolnai Éva hitoktató, Patakiné Böjtös Erzsébet tanító és néhány szülő segítségével a gyerekek eljátszották a jeles esemény részleteit : a szeplőtelen fogantatást, a népszámlálási felhívást, a szálláskeresést, valamint a pásztorok és a királyok látogatását. Hagyományos karácsonyi dalokkal, furulyaszóval tették még élvezetesebbé az előadást.

Isolai karácsony 2013.

Isolai karácsony 2013.

2013-12-31

December 20-án a 3. osztály műsora tette emlékezetessé a kaposszekcsői iskolások karácsonyváró délutánját. Löblné Egyed Ilona és osztálya különleges versekkel, dalokkal hozta el a karácsony hangulatát. Egy mesét is eljátszottak a testvéri szeretet erejéről. A megható történet szerint : Lili egész karácsonyestén imádkozik, hogy súlyosan beteg bátyja gyógyuljon meg. Éjjel egy csillag besüt az ablakon, fénye rávetül az alvó fiúra és ő másnapra meggyógyul. A sok meghívott vendég szeme könnybe lábadt a műsor hallatán. S ez a karácsony igazi szelleme: szeretetet adni a legfontosabb a világon!

Harmadikosok karácsonyi műsora az Evangélikus Otthonban

Harmadikosok karácsonyi műsora az Evangélikus Otthonban

2013-12-22

Az idei évben is, mint sok éve már, karácsony táján, az általános iskola 3. osztálya felkereste az Evangélikus Diakóniai Otthon lakóit és dolgozóit, hogy műsorával karácsonyi hangulatot csempésszenek életükbe. Az idén december 19-én látogattak el az intézménybe. Löblné Egyed Ilona és osztálya versekkel és dalokkal idézte meg a karácsony szellemét. Egy megható történetet is előadtak a testvéri szeretet nagyságáról. A műsor után a lakók közösen kaptak egy cserép mikulásvirágot, valamint mindenki egyénileg karácsonyi üdvözletet és kóstolót a szülők sütötte beigliből. A délelőtt közös énekléssel fejeződött be.

Adventi vásár

Adventi vásár

2013-12-22

Adventi vásárt rendezett Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata december 14-én délután a Közösségi Ház színpadán. Környék- és helybeli alkotók hozták el portékáikat és kínálták eladásra az érdeklődőknek. Kaphatott itt a vásárló szalmaangyalt, egyedi képeslapot, adventi koszorúkat, ajtó- és asztaldíszeket, játékokat, kerámiákat, ékszereket, s más ajándéktárgyakat. Az illatos szappan vagy a mézeskalács házikó sem maradhatott ki a kínálatból! Az éhesek mazsolával töltött sült almát falatozhattak, a szomjasok teát vagy forralt bort kortyolhattak a Nemzetiség Önkormányzat vendégeként. Vidám karácsonyi muzsika mellett a falu apraja-nagyja együtt várta a karácsonyt, készítette elő lelkét az ünnepre.

Tillinger Sándor fotókiállítása

Tillinger Sándor fotókiállítása

2013-12-22

Harangozó Éva grafikus nyitotta meg 2013. december 14-én délután a kaposszekcsői Közösségi Házban Tillinger Sándor dombóvári fotós kiállítását. Megnyitójában beszélt Sándor életútjáról, alkotásairól, világlátásáról. A kiállító művész mintegy "feleletül" beavatta a közönséget a képek születésének történetébe, a technikák mikéntjébe, felelevenített egy-egy személyes emléket is. A megnyitón karácsonyi melódiákkal a kaposszekcsői Violinkulcs Zenekar működött közre, tette így igazán feledhetetlenné a délutánt. Minden szekcsői nagy örömére szolgált, hogy a zenekarban helyet kaptak a zeneiskola helyi tanulói is : Pál Noémi, Bauer Kristóf, Pusztán Sámuel és Gáspár Zsombor. A megnyitó végén Tillinger Sándor egy saját fotót adományozott a Közösségi Háznak.

Luca napi alkotóház

Luca napi alkotóház

2013-12-17

A Közösségi Ház Luca napjának délutánján újból gyermekzajtól volt hangos. Az iskola diákjai, ovisok szüleikkel kézműveskedtek : vetettek Luca búzát, készítettek karácsonyi ajándékokat. Tillman Ildikó és Esküdt Csilla irányításával elevenítették fel a Luca búza vetésének szép szokását. Először kidíszítették a virágcserepet, majd földdel töltötték meg és óvatosan beleszórták a búzamagvakat. Lőtzné Csavari Mária és Bednárikné Erdősi Anikó óvónőkkel karácsonyi gyertyát készítettek papírból, Rajczi Emília és Zerényi Szilvia - akik mindketten az Evangélikus Diakóniai Otthon dolgozói - viszont a hajtogatott fenyő készítésének titkaiba avatta be őket. Karácsonyfa tobozt díszítetek, illetve kartonpapírból is kreatívan utánozták a természet e szép termését. Az előbbire Somlyainé Schlauch Ditta védőnő tanította meg a gyerekeket, az utóbbira pedig a nyugdíjasklub tagjai adtak kitűnő ötleteket. De a klubtagokkal más karácsonyfadíszekkel is készültek. Péntek délután közel száz felnőtt és gyermek lelkéhez jött közelebb a karácsonyi érzés, s a saját kezűleg készült ajándékok mindig személyesebbek! Az alapanyagokat Kaposszekcső Község Önkormányzata biztosította.

Remek floorballeredményeket értek el a kaposszekcsőiek

Remek floorballeredményeket értek el a kaposszekcsőiek

2013-12-17

2013. november 29-én rendezték meg a Dombóvár és Térsége Floorball kupát a DVMSE Sportcsarnokban. A Kaposszekcsői Általános Iskola IV. korcsoportos fiú csapata minden mérkőzést megnyert, így az idei évben ők vehették át a győzelmi kupát. A fiúk lelkes és ésszerű játéka dicséretet érdemel. A csapattagok Bank Patrik, Bank Viktor, Lőczi Martin, Régi József, Wohlschein Bence voltak. A III. korcsoportos fiúk „A” csapata is dobogós helyen végzett, a 3 helyet szerezték meg. A csapat tagjai Régi Norbert, Füki Milán, Drigics Martin, Ficzere Bálint, Nagy Sándor voltak. A III. korcsoport „B” csapata is lelkesen küzdött, de idén ők leszorultak a dobogóról. Csapattagok: Molnár Csenge, Beck Patrik, Baji Márk, Gáspár Zsombor. A tanulókat Pittinoné Kutas Erika testnevelő készítette fel. Gratulálunk mindnyájuknak !

Mikulás járt Kaposszekcsőn !

Mikulás járt Kaposszekcsőn !

2013-12-15

A Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület meghívására az idén is ellátogatott a Mikulás krampuszaival Kaposszekcsőre. A hóhiány miatt sajnos nem szánnal, hanem kocsival és lóháton érkeztek először a Liget lakótelepi Mikulás megállóba. Az összegyűlt gyerekek és felnőttek mosolyogva, hangos ovációval fogadták őket. A hideg ellen forró teával és nápolyival melegítették magukat a várakozás idején.Többen összegyűjtve minden bátorságukat szavaltak, énekeltek a Télapónak. Mikor elfogytak a produkciók mindenki szaloncukrot kapott. A gyerekek megígérték, jövőre is jók lesznek! Az út a lakótelepről a Kossuth utcába vezetett. Itt is nagyon várták már a Hószakállút, hogy láthassák és szaloncukrot kapjanak tőle. Nem is csalódtak, mindenkit megjutalmazott a vendég! A Jókai, Ifjúság utcák következtek, majd a Rózsa utcába érkezett a menet, amit mindenütt izgatott bátor és kevésbé bátor gyerekek várták. Volt olyan kisfiú, aki csak az ablakon mert kikukucskálni. Végül a Közösségi Házhoz érkeztek, ahol több idő volt a barátkozásra, szavalásra, éneklésre. Itt is teával és nápolyival várták a megfáradt utazókat a Faluszépítő Egyesület tagjai. Néhány kisgyerek a kezdetektől végigkísérte a faluban a Mikulás kocsiját, és néhányan később csatlakoztak a menethez. Akinek kedve szottyant felülhetett a Mikulás kocsijára, vagy megsimogathatta lovait. Mire mindenki kiörülte magát beesteledett és a Télapónak el kellett indulnia, hogy még sok helyre eljuttathassa ajándékait.

Zeneiskolások karcsonyi koncertje

Zeneiskolások karcsonyi koncertje

2013-12-15

A hangszeres zenét tanuló gyerekek adtak nagysikerű Mikulás napi koncertet a kaposszekcsői Közösségi Házban. 18 zenészpalánta mutatta be, hogy milyen ügyesen fújja trombitát, a furulyát, vagy éppen a vadászkürtöt, szaxofont vagy klarinétot, pergeti a dobverőket, vagy futtatja ujjait a zongora billentyűin. A megjelent szülők, testvérek, nagyszülők büszkén hallgatták, hogy milyen ügyes az ő családtagjuk! A többi vendég is elismeréssel adózott Elekné Nagy Andrea és Elek Péter tanítványainak tehetsége és munkája iránt. A hangversennyel hagyományt szeretnének teremteni, hogy minden évben evvel az eseménnyel kezdődjön Kaposszekcsőn a karácsony készülődés !

Áll a karácsonyfa a Közösségi Háznál !

Áll a karácsonyfa a Közösségi Háznál !

2013-12-15

A kaposszekcsői Közösségi Háznál álló fenyőből varázsoltak karácsonyfát a 3. osztályosok. Löblné Egyed Ilona és tanítványai napok óta készítették a szebbnél szebb díszeket, miket aztán az önkormányzat néhány dolgozójának segítségével tetettek fel a fára. Tobozok, óriási"szaloncukrok", díszes dobozok kerültek fel a magasba. Már mindenki láthatja, aki erre jár: ez itt egy karácsonyfa, mindjárt itt a karácsony! A csodálatos adventi koszorú elkészítéséért köszönet Pónyáné Léder Anitának. A díszkivilágítást ismét az önkormányzat alkalmazottai szerelték... szép lett !

Kosárlabda bemutató

Kosárlabda bemutató

2013-12-06

December 2-án testnevelés munkaközösségi foglalkozást tartottak a Kaposszekcsői Általános Iskolában, melyet Pittinoné Kutas Erika munkaközösség vezető felkérésére Halmai Balázs kosárlabda edző tartott. Balázstól ízelítőt kaphattak a pedagógusok a kosárlabda alapjainak oktatásáról, rengeteg játékkal és érdekes feladatokkal tarkítva az órát. A bemutatón 23 tanító és testnevelő tanár vett részt a tankerület iskoláiból. A 14 lelkes kisdiák próbálgatta a kosárlabda alapállás, a labdaátadások, kosárra dobások helyes végrehajtását.Hasznos és érdekes volt a bemutató diáknak és tanárnak egyaránt. Köszönjük Halmai Balázsnak !

Ősz az irodalomban

Ősz az irodalomban

2013-11-14

Ősz az irodalomban címmel tartott előadást Markovits Magdolna a Közösségi Házban november 14-én délután. Az iskolásokból és a falu néhány érdeklődő lakójából álló közönségnek mutatott be szép példákat, hogy az azonos témát, jelen esetben az őszt a költők milyen különböző hangulatban, szókinccsel jelenítik meg. Markovits Magdolna Verlaine és Szabó Éva egy-egy versével illusztrálta, az ősz egy-egy momentumát, az eltérő ábrázolás különös hangulatait. A 2. osztályosok Márfai Attiláné osztályfőnök segítségével Zelk Zoltán, Weöres Sándor és Petőfi Sándor egy-egy versén keresztül mutattak példát a költői képek sokszínűségére. Németh Fanni és Végh Viktória Arany János Toldi estéje című versének bevezetőjével egy teljesen más hangulatot idézett fel. Az előadó végül egy őszről szóló mesével zárta az évszak irodalmi ábrázolását bemutató rendezvényt.

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra