Képtár

Halottak napi megemlékezések

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata október 31-én, a Polgármesteri Hivatal falán lévő emléktáblához hívta a falu lakóit, hogy a háborúban meghaltakra emlékezzenek. Nemcsak azokra, akik az első vagy a második világháború csataterein estek el, hanem azokra is, akik életüket vesztették a hátországban, vagy elhurcolásuk következtében haltak meg.
Pfeiffer Jánosné elnök köszöntője után Szűcs Eszter evangélikus lelkész hívta az emlékezet segítségéül Isten szavait. Ezután a települési, majd a nemzetiségi önkormányzat képviselői helyezték el koszorúikat az emléktáblához. A falu lakói közül többen csatlakoztak : virágot vagy koszorút hoztak azoknak, akikről csak itt tudnak megemlékezni, mert sírjuk valahol messze idegenben van.
A rendezvényt magas színvonalú, megható, kulturális műsor zárta, ahol a szereplők versekkel, énekszóval idézték fel a háború borzalmait. A program szereplői Pfeiffer Jánosné, Dudás Zoltánné, Márfai Attiláné, Pónya Bence, Nagyházi Balázs és Köbli József voltak. Tőlük hangzott el a mindenki szívéből jövő kívánság : soha többé háborút !
November elsején a sokéves hagyománynak megfelelően a temetői ravatalozónál folytatódott a Halottak napi tisztelgés. A nagyszámú résztvevő jelenlétében ökomenikus szertartás keretében Hajdukné Csernák Erzsébet metodista és Szűcs Eszter evangélikus lelkész idézte fel a gyász, a szomorúság érzését. De hangsúlyozták : a hívő ember számára nem a földi léttel szűnik meg az élet, a túlvilágon ismét találkozhatunk szeretteinkkel, ezért halálukat ne tekintsük végső búcsúnak !

nov.5. 001.jpg nov.5. 003.jpg nov.5. 005.jpg nov.5. 007.jpg nov.5. 010.jpg nov.5. 013.jpg

nov.5. 014.jpg nov.5. 015.jpg nov.5. 016.jpg nov.5. 019.jpg nov.5. 027.jpg nov.5. 028.jpg