Képtár

Krampampuli Buli 2012.

Krampampuli Buli 2012.

2012-12-31

Szilveszter délutánján zeneszótól volt hangos a Közösségi Ház környéke. Az Önkormányzat immár sokadik alkalommal "Krampampuli bulira" hívta a falu lakosságát. A mulatság három órakor kezdődött. A tíz éven aluliak zsákbamacskát kaptak, a tíz éven felüliek pedig tombolaszelvényt vehettek át Csapó Gyuláné polgármestertől és a képviselőtestület néhány tagjától. A hivatal dolgozói forró teával és forralt borral kínálták a megjelenteket. Először Csapó Gyuláné polgármester asszony gratulált az egyetlen megjelent névnaposnak, Kálmán Szilveszternek, majd köszöntötte a falu lakosságát. A köszöntő után elkezdődött a tombolák kisorsolása. Ajándékcsomagokat, italokat, teákat, háztartási gépeket rejtettek a csomagok. A fődíj egy wellness hétvége volt! Míg a tombolasorsolás tartott, a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek kapura rúgó versenyben vehettek részt Szabó Zoltán képviselő vezetésével. A megmérettetésre 16 gyerek és 13 felnőtt nevezett be. Eredmények: a gyerekeknél első helyezett lett Kismester Balázs, második Pál Dániel, harmadik pedig Varga Tamás lett. A felnőtteknél Füki Ferenc érte el a legjobb eredményt, második Erdélyi Mihály, harmadik pedig Horváth Zsolt lett. A sorsolás után a nagyszámú közönség előtt készült el a krampampuli. Ez az ital a felvidékről német közvetítéssel kerülhetett Magyarországra, de lehetséges eredete Észak-Olaszország is. Kaposszekcsőn aszalt gyümölcsökkel, citrommal, naranccsal, mazsolával dúsított forralt borra egy rácson süvegcukrot helyeznek, amit bőven meglocsolnak rummal, majd meggyújtják. A karamellizálódott cukor belefolyik a forralt borba és ez adja a nagyon kellemes, pikáns ízét. Aki kóstolta, nagyon ízlett neki. Voltak, akik többször is odanyújtották poharukat a forró italért. A délután során kellemes zene mellett mindenkinek lehetősége volt régen látott ismerősökkel beszélgetni, megismerni új családtagokat, a régi és új lakosoknak ismerkedni egymással, hiszen egy falut alkotunk, közösek a céljaink!

Karácsony az óvodában 2012.

Karácsony az óvodában 2012.

2012-12-21

A kaposszekcsői ovisok karácsonyi ünnepet ültek december 21-én délelőtt. A nagycsoportosok vidám, zenés karácsonyi műsorral köszöntötték társaikat, az óvónéniket, dadusokat és a meghívott vendégeket. Szép szokás, hogy a karácsonyi délelőttre meghívják az óvoda nyugdíjba vonult dolgozóit. Versek, dalok elevenítették fel karácsony éjszakájának történetét. Ezután következett a nap fénypontja: behozták a karácsonyi ajándékokat! Játékok, könyvek építők kerültek a hatalmas kosárból a fa alá! A gyereksereg izgatottan figyelt minden mozdulatot, mi lehet a dobozban. A műsor után minden kicsit megvendégeltek némi harapnivalóval és itókával, amit a szülők hoztak az ovisoknak. Gyorsan telt a délután a sok új játék kipróbálásával. Ebéd után sokan hazamentek, de mindenki így búcsúzott: boldog karácsonyt!

Karácsony az iskolában 2012.

Karácsony az iskolában 2012.

2012-12-21

Karácsonyi ünnepi délutánt rendeztek a kaposszekcsői általános iskolások. A falu tornacsarnokába hívták tanáraikat, diáktársaikat, szüleiket, ismerőseiket és minden ünnepelni vágyó falubelit. A napközisek műsorát Pusztán Sámuel trombitaszólója nyitotta meg. Majd versekkel, dalokkal, pásztorjátékkal folytatódott a program. Zrínyiné Gulyás Gyöngyi és Pittino István tanítványai mély átérzéssel adták át az ünnep hangulatát. A zeneiskolások közül hárman karácsonyi dalokat fújtak hangszereiken. A szép műsort a"Miért nincs minden áldott nap karácsony? című dal zárta, mintegy összefoglalva a legfőbb mondanivalót: ne csak karácsony táján törődjünk többet társainkkal, hanem egész évben figyeljünk egymásra!

Karácsony az Evangélikus Diakóniai Otthonban

Karácsony az Evangélikus Diakóniai Otthonban

2012-12-21

December 20-án délelőtt a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthonba látogatott el az iskola 3. osztálya. Hagyomány már, hogy karácsony környékén a harmadikosok műsort adnak az időseknek. Esküdt Csilla és Esküdt Andrásné tanítványai a karácsonyi ünnepkör nevezetes pillanatait elevenítették fel versekkel, énekkel és egy kis színdarabbal, melyben a pásztorok és a bölcsek keresik fel a betlehemi jászolban fekvő kisdedet. A szívhez szóló műsor után a gyerekek egy kicsit beszélgettek az idősekkel, talán egy kicsit pótolva azok saját unokáit. Az ovisok szintén örömöt okoztak karácsonyi műsorukkal. Az idősek csillogó szemmel nézték az ismert történetet a gyermekek előadásában. Talán néhányukban felmerült a múlt, amikor ők járták pásztorjátékukkal falujukat, vagy gyermekeik, unokáik műsorát élvezhették. A gyerekek bátran verseltek, énekeltek, cseppet sem voltak megilletődve, hisz volt olyan közöttük, akinek dédije is a nézők között ült. Szép szokás a gyerekek látogatása, bízunk benne, még sokáig megmarad, mert mindkét generációnak szüksége van arra, hogy minél többször találkozzon egymással! Az idős emberek délelőttjét bearanyozta a műsor és a kicsik is élvezhették a hálás tekinteteket. Így búcsúztak: farsangkor találkozunk!

Karácsonyi koncert 2012.

Karácsonyi koncert 2012.

2012-12-20

Nagysikerű adventi hangversenyt rendeztek december 15-én este a kaposszekcsői Közösségi Házban. A zsúfolásig megtelt épületben fellépett az Evangélikus Diakóniai otthon kórusa, Szabó Szilárd lelkész gitárkíséretével. A közönség számára ismeretlen evangélikus dalokkal alapozták meg a karácsonyi hangulatot. Majd a zeneiskola növendékei léptek fel, Elek Péter betanításával, szóló vagy egymást kísérő hangszeres zenei számokkal. Ezt követően táraz általános iskola tanulói Márfai Attiláné és Pittino István pedagógusokkal gyönyörű karácsonyi dallamokat idéztek. A Tűzlepkék Néptánccsoport tagjai táncukkal varázsolták el a közönséget. Végül Somogyi György citerán játszott néhány közismert karácsonyi dalt. Az este közös énekléssel zárult. Az immár hagyományos karácsonyi koncert a Közösségi Házban idén is remek hangulatot hozott !

Lucázás Kaposszekcsőn

Lucázás Kaposszekcsőn

2012-12-14

A régi hagyományokat felelevenítve, a falu intézményeit járták sorra az ötödikes fiúk, hogy jókívánságaikat fejezzék ki az ott élőknek, dolgozóknak. Az óvodások rácsodálkoztak a számukra ismeretlen szokásra, míg az idősek ( mindkét otthonban ) régi fiatalságukra emlékeztek a hagyományos rigmusok hallgatása közben. A gyerekeket Márfai Attiláné készítette fel. A jókívánságok pedig mindenkire ráférnek mai rohanó világunkban!

Luca napi alkotóház

Luca napi alkotóház

2012-12-13

Luca napi alkotóházban ügyeskedhetett minden alkotni vágyó kaposszekcsői. A Közösségi Házban rendezett kézműves délutánon az óvónőkkel só-liszt gyurmából készíthettek karácsonyfadíszt, a nyugdíjasklub tagjaival ajtódíszt fontak zöld szalvétából és gipsz karácsonyfadíszt festhettek. Az Evangélikus Diakóniai Otthon munkatársai karácsonyi csillag hajtogatására tanították meg az érdeklődőket. Újdonságnak számított, egy meghívott vendég, Kriston- Bordi Zsuzsanna, aki az iskola pedagógusainak segítségével a qulling technikával ismertette meg a kicsiket és nagyokat. Különböző karácsonyfa díszek, képeslapok készültek az újszerű technikával. Sorra kerültek ki az ügyes kezek közül az ajándéknak valók, melyek aztán sokkal értékesebbek, mint a boltban vásároltak, hisz alkotás közben mindenki a szeretetét is beledolgozza művébe.

Adventi vásár

Adventi vásár

2012-12-14

A Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata 2012-ben ismét adventi kézműves vásárt rendezett a Közösségi Ház előtt. Kaposszekcsőiek által készített kézműves termékekből válogathattak a vásárolni vágyók. Voltak gyöngyékszerek, kötött sapkák, sálak, kézzel készített képeslapok, ajtódíszek, s mi még szem-szájnak ingere. A vásárlásban, nézelődésben megfáradtakat a vendéglátók forró teával és forralt borral kínálták, a Hímzőszakkör tagjaitól pedig finom házi süteményeket kaphattak. Akinek még ez sem volt elég, azt a Nyugdíjasklub tagjai frissen sült gofrival vendégelték meg. Igazán hangulatos, ünnepre hangoló délután volt.

Ünnepi fényben a Közösségi Ház

Ünnepi fényben a Közösségi Ház

2012-12-11

Az általános iskola második osztályosai december 6-án, délután Löblné Egyed Ilona osztályfőnök irányításával és az önkormányzat dolgozóinak segítségével díszítették fel a Közösségi Ház mellett felállított fenyőt. A fára harangok, csillagok, díszes dobozok, óriási "szaloncukrok", láncok, aranyzsinórok kerültek. A mű megkoronázásaként fényes égősorral is díszítették, így az egyszerre "karácsonyfává" vált a falu minden lakójának örömére. Továbbá a szabadtéri színpadot bevilágító fényfüzér, valamint az adventi koszorú is a helyére került. A település közösségi találkozó helye immár méltó módon „felöltözve” várja az alkalmi ünneplőket, vagy épp csak a bámészkodni és gyönyörködni, az ünnepre látványban is töltekezni kívánó megállókat.

Mikulás az óvodában 2012.

Mikulás az óvodában 2012.

2012-12-11

December 6-án a kaposszekcsői óvodába is ellátogatott a Mikulás. A kicsik hangos énekszóval várták és nagyon örültek jöttének. Amikor a Télapó belépett az ajtón vidám szóval köszöntötték. Egyenként mentek hozzá, hogy átvehessék csomagjaikat. Mindenki nagyon bátran viselkedett, senki sem sírt. Az ajándékozást követően még énekeltek egy kicsit, majd útjára engedték, hiszen sok gyereket kellett még meglátogatnia. Az izgalmakat friss ropogtatnivalóval, finom gyümölcslével pihenték ki. A Mikulás távozása után nem sokkal, megérkezett a Kaposszekcsői Orchidea Nyugdíjas Klub néhány tagja - mindannyian gyakorló nagymamák - és a klub ajándékát adták át az ovisoknak. Aznap a kicsik szép élményekkel, ajándékokkal bőven megrakodva térhettek haza az óvodából, sokáig mesélve szüleiknek a nap élményeit.

Kaposszekcsőn járt a MIkulás !

Kaposszekcsőn járt a MIkulás !

2012-12-04

Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület idén harmadik alkalommal hívta meg falunkba a Mikulást. A rossz idő ellenére nagyon sok gyermek várta december 2-án délután a kocsin, manói kíséretében érkező Télapót. Először a Liget lakótelepre gördült be a várva várt vendég díszes kocsijával, hogy találkozhasson a gyerekekkel. Az apróságok énekeltek, szavaltak, sőt néhányan rajzokkal kedveskedtek neki, cserébe szaloncukrot kaptak. Az egyesület tagjai segítőikkel teával és süteménnyel kínálták a várakozó felnőtteket és gyerekeket. Ezután a menet továbbindult, be a faluba. Az úton sok autós dudált, fényképezett, integetett a kocsinak. A Polgárőrség tagjai Bíró Tamás körzeti megbízottal együtt biztosították mindenütt a biztonságos átkelést. A Fehérszakállú a Kossuth, Jókai, Napsugár, Ifjúság, Zalka utca útvonalon járta be a falut, hogy találkozhasson a reá várókkal. Az út utolsó állomása a Közösségi Ház volt, ahol forró teával és süteménnyel várta a messze földről érkezett vendéget és a gyerekeket a Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület néhány tagja. Lehetett fényképet készíteni, mesélni, verselni a Mikulásnak, sőt a bátrabbak a lova hátára is felülhettek. Azért jött korábban, látogatását a hétvégére igazítva a Mikulás, hogy mindenki találkozhasson vele, aki hétköznap délután nem ér rá : dolgozik, óvodában, iskolában van. Csak a cipőjét teheti ki az ablakba, hogy távollétében valamilyen ajándékot csempészhessen bele. Bízunk benne, hogy december 6-án minden gyermek talál valamit a cipőjében és jövőre újból tiszteletét teszi Kaposszekcsőn a Mikulás.

Tánckurzus a Közösségi Házban

Tánckurzus a Közösségi Házban

2012-11-26

Lajos Sándor tánckurzusa gyerekeknek. A kezdeti lépések...

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra