Képtár

Ovis egészséghét 2019.

Ovis egészséghét 2019.

2019-11-18

Óvodánkban idén is megrendezésre került az immár hagyománnyá vált Egészséghét projekt, melynek keretében bővültek a gyerekek ismeretei, formálódott, fejlődött egészségmegőrző kultúrájuk, szemléletmódjuk. A játékos tevékenykedtetés és tapasztalatszerzés témái voltak, a testi higiéné – kézmosás fontossága és módja, a kerékpáros közlekedés – ovijogsi megszerzése, az egészséges táplálkozás – vitaminszükséglet, vízivás, testmozgás fontossága, a lelki egészségmegőrzés - közösségfejlesztés kommunikációs és zenei eszközökkel. A szülőknek lehetőségük volt megismerkedni az újraélesztés helyes módjával. Köszönjük a támogató, fejlesztő együttműködést a dombóvári Egészségfejlesztési Irodának, a Dombó-CSIpSsz Civil Szervezetnek - Varga Szilviának, Tóth Szilviának, a dombóvári Rendőrkapitányság munkatársának, valamint Somlyainé Schlauch Ditta védőnőnek, és az óvodába járó gyermekek szüleinek.

Iskolai szavalóverseny 2019.

Iskolai szavalóverseny 2019.

2019-11-18

A Kaposszekcsői Általános Iskola a Könyvtárral közösen ebben az évben április 25-én tartotta hagyományos szavalóversenyét. Ebben az évben nagyszámú érdeklődő - 33! - tanuló indult a megmérettetésben. Jellemzőek voltak az állatos versek, ami a gyermekek nagy természetszeretetét árulja el. Hagyományos és modern költőktől is szavaltak verseket, de Márton Dominik 8. osztályos tanuló saját versét szavalta el, elnyerve evvel a zsűri különdíját. Nehéz dolga volt a zsűrinek ( Varga Istvánné, Pfeiffer Jánosné és Zrínyiné Gulyás Gyöngyi ), mire el tudta dönteni, hogy a szebbnél-szebb szavalatok között milyen sorrendet állítson fel! De megszülettek az eredmények! Alsó tagozat: I. Stickl Nóra 3. osztály és Koós Kende Gergő 3. osztály II. Császár Emília 3. osztály és Gábor Anna 3. osztály III. Szücs - Varga Liána 3. osztály és Zrínyi Lorina 2. osztály felső tagozat: I. Lencsés Éva 7. osztály II. Kőszegi Vivien 6. osztály III. Tímár Bálint 6. osztály különdíj: Márton Dominik 8. osztály Gratulálunk!

Foltvarró tanfolyam kiállítása

Foltvarró tanfolyam kiállítása

2019-10-14

A tél folyamán a Közösségi Házban foltvarró tanfolyam zajlott. Befejezésül a tagok munkáiból nyílt kiállítás 2019. március 30-án. A megnyitón a zeneiskolások mutatták be tudásukat mindenki tetszésére. Majd Acélosné Solymár Magdolna, a tanfolyam vezetője megnyitotta a kiállítást. Kiállítók:Acélosné Solymár Magdolna, Bózsing Ernőné, Gugyerásné Erős Éva, Kapitány Sándorné, László Istvánné, Pónyáné Léder Anita. Később mindenkinek lehetősége volt saját kezűleg húsvéti nyuszit készíteni. Többen is éltek a lehetőséggel! A kiállítást április 10-ig tekinthették meg az érdeklődők.

Közmeghallgatás 2019.

Közmeghallgatás 2019.

2019-10-10

Kaposszekcső község Képviselőtestülete március 18-án délután tartotta rendes évi Közmeghallgatását a Közösségi Házban. Először Csapó Gyuláné polgármester tájékoztatta a megjelenteket a 2018. év eseményeiről, megvalósult terveiről, beruházásairól. Majd a 2019. év leendő programjairól, tervezett beruházásairól kapott információt a hallgatóság. Ezután a lakosság tette fel az őt érintő kérdéseit, melyekre mindenki kielégítő választ kapott.

Március idusának ünnepe az iskolában 2019

Március idusának ünnepe az iskolában 2019

2019-10-10

Március 14-én, 11 órakor emlékeztek meg a kaposszekcsői iskolások meghívott vendégeikkel együtt a nagyszerű 1848-as márciusi napról. Az ötödik osztályosok néhány verssel, alkalomhoz illő zenével és tánccal idézték fel a jeles nap pillanatait. Inkább az érzésekből, a hangulatból kapott a közönség ízelítőt, mint az események forgatókönyvéből. S talán ez fontosabb is! A nevezetes eseményeket és helyszíneket szinte mindenki ismeri már, új információt nem hordoznak. De a forradalom lelkülete, az abban részvevők bizakodó, örömteli hangulata kifejezésre jutott. S legfőképpen a hazáért mindent vállaló, életet feláldozó hazaszeretet, ami dominált a gyerekek műsorában. Lakatos Csaba és tanítványai megmutatták, hogy így is lehet, sőt, így kell ünnepelni!

Bor és pálinkaverseny 2019.

Bor és pálinkaverseny 2019.

2019-09-16

Kaposszekcső Község Önkormányzata idén 13. alkalommal várta megmérettetésre a borokat és 5. alkalommal a pálinkákat. A március 8-i bírálatra 29 bor és 40 pálinkaminta érkezett 19 gazdától. Érdekes tendencia, hogy egyre kevesebb a vörösbor és egyre több a rose. Talán a divat felkapta a rose borokat? Nehéz dolga volt a 3 zsűrinek, hogy ki tudják választani a legfinomabb nedűket. Hosszas tanácskozás, átkóstolás után a következő eredmények születtek. Borok: arany minősítés: 11; ezüst:10; bronz: 8 minta Legjobb vörösbora Bauer Imrének, legjobb fehérbora Szabó Attilának, legjobb rose bora Múth Józsefnek lett. A "Legeredményesebb kaposszekcsői bortermelő" címet Bauer Imre érdemelte ki. Pálinkák: arany minősítés:13; ezüst: 8, bronz: 14; oklevél:5 A "Legjobb kaposszekcső pálinka büszke tulajdonosa Szántó Péter lett. A pálinka különdíjat "Legharmonikusabb ízű" pálinkájukkal a Kozák Testvérek kapták meg. A szombat esti értékelésen sok jó tanácsot, ötletet hallottak a vendégek. Aki akart, itt is tanulhatott. S ez az egyik funkciója ezeknek a versenyeknek. A jó hangulaton és a baráti beszélgetéseken kívül minden gazda visszajelzést kaphat elmúlt évi munkájáról. Megtudta, mit csinált jó, vagy éppen, min kell javítania az eljövendő időben. A vacsora, a poharazgatás és a nótázás éjfél után ért véget. Reméljük, jövőre legalább ilyen szépszámú résztvevő lesz a kaposszekcsői a versenyen!

Ovis farsang 2019.

Ovis farsang 2019.

2019-09-16

Február 22-én délelőtt vidám mulatsággal próbálták elűzni a telet az ovisok. Jelmezekbe bújtak, verseket mondtak, énekeltek, táncoltak mind-mind azért, minél hamarabb megérkezzen a tavasz. Amikor elfáradtak némi harapnivalóval frissítették fel magukat. Természetesen a szalagos farsangi fánk sem hiányozhatott! Pihenés után újból ropták a táncot egészen ebédig. Most már tényleg el kell jönnie a tavasznak!

Iskolai farsang 219.

Iskolai farsang 219.

2019-09-16

Február 8-án rendezte farsangi délutánját iskolánk.A hagyományok szerint a 8. osztályosok és szüleik vették kezükbe a délután lebonyolítását, irányítását. A vidám műsorban szerepelt tánc, aranyköpések, vidám jelenetek a kocsmából és a fodrásztól. Műsor után a jelmezesek bemutatkozása következett. Több, mint ötven egyéni jelmez vonult el a zsűri előtt. Voltak kiscsoportos bemutatkozások, az 5. és 6. osztály közösen öltözött be. Amíg a jelmezverseny értékelésére vártak a vendégek tombolát, zsákbamacskát vásárolhattak. Aki éhes vagy szomjas volt, a büfében talált gyógyírt. Közben szólt a zene, táncra perdülhettek a ritmus kedvelői. A tombolasorsoláson nagyon sok értékes felajánlás talált gazdát. Utána még mindenki vidáman táncolhatott a buli végéig!

Dr Veszely Józsefné köszöntése

Dr Veszely Józsefné köszöntése

2019-09-16

90. születésnapja alkalmából Csapó Gyuláné polgármester, otthonában köszöntötte Dr Veszely Józsefnét, a mindenki által csak Mária néninek ismert pedagógust, szakkörvezetőt, Kaposszekcső díszpolgárát. Mária néni Kocsolán született 1929. február 19-én. Pécsen szerzett 1953-ban pedagógus diplomát biológia-rajz szakon. 1962-től nyugdíjazásáig a kaposszekcsői iskola tanára, 9 éven keresztül igazgatóhelyettese volt. Sok száz növendékkel szerettette meg a biológiát, a művészeteket. Áldozatos munkája során egy gyermeket sem hagyott elkallódni, mindenkiből megpróbálta kihozni a maximumot. Tanítványai ma is nagy szeretettel gondolnak rá! Nem sokkal Kaposszekcsőre kerülése után, már 1965-ben, elkezdte szervezni a hímzőszakkört, mely 2017-ig folyamatosan működött irányításával. A szakkör munkáival elvitte településünk hírét messze a nagyvilágba is. Érdemei elismeréséül 2006-ban elnyerte Kaposszekcső Község Díszpolgára címet. Két gyermeke, több unokája, hat dédunokája köszönti fel ezen a jeles napon. Kaposszekcső Község Önkormányzatának nevében kívánunk még hosszú, boldog, minél jobb egészségben eltöltött éveket!

Kajos Józsefné köszöntése

Kajos Józsefné köszöntése

2019-09-13

Csapó Gyuláné polgármester 2019. január 18-án otthonában, az Evangélikus Diakóniai Otthonban köszöntötte Kajos Józsefné, Ilonka nénit 90. születésnapja alkalmából. Ilonka néni Kaposváron született, 4 éves koráig lakott ott. Később rövid ideig Szakcson élt, majd szüleivel 1935-ben költöztek Kaposszekcsőre. Először a helyi, majd a dombóvári katolikus iskolába járt. 1943-ban kezdett el dolgozni a mezőgazdaságban, a helyi termelőszövetkezetből ment nyugdíjba. Először 1948-ban, másodszor 1980-ban házasodott, gyermeke nem született. Helyette az állatoknak adta szíve minden melegét. Második férje 2012-ben hunyt el. Halad a korral, közel 80 évesen még számítógépes tanfolyamra is beiratkozott, amit sikeresen el is végzett! Öt éve él az otthonban, de még most is minden nap hazajár. Régi otthonában várják cicái, akik már messziről megérzik jöttét. Régebben volt egy kutyája, aki póráz nélkül követte mindenhová. Ha a kutya kint ült a bolt vagy az orvosi rendelő előtt, mindenki tudta, gazdáját várja. Egyszer a vízóra leolvasó is így bukkant rá a babsátor alatt: kívül ült a kutya. Kívánunk Ilonka néninek még sok évet, erőben, egészségben, hogy 5 illetve 10 év múlva ismét felköszönthessük!