Bietigheim

A Rasstadt és Karlsruhe városok között fekvő Bietigheim folyamatosan fejlődő, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, 6000 fős, körzetközponti település. Területe 1390 hektár, melyből a 493 ha erdő, a 663 ha szántó és a 32 ha ipari negyed mellett 202 hektáros lakóterületet foglal magába.

Az 1000 éves múltú község első írásos emléke 991-ből származik. Számos szecessziós építészeti remek maradt fenn, pl. a Polgármesteri Hivatal és az un. Öreg Templom, melynek megépítése során először vették figyelembe a nyugodt környezetbe helyezés, a könnyű megközelíthetőség szempontjait. A községet szép, parkosított környezet jellemzi : a központ számos virágos, fás, pados pihenőhelye a kellemes vásárlásra csalogat.

Sok civil szervezet működése révén, melyek a kulturális, sport, szabadidős tevékenységek hosszú sorát fedik le, aktivizálják a település apraját-nagyját. Bietighemben mind az itt lakók, mind az ide látogatók számos szórakozási lehetőséget találnak :  vasúton sok nevezetes látnivaló néhány percen belül elérhető, pl. Baden-Baden. A badeni tartományt jellemző gasztronómiai különlegességek is gyakran csábítják el a turistákat, különösen a spárgából készült ínyencségek kínálata bőséges, hiszen a település a „badeni spárgaút” része.  Nyaranta számos sörkert működik, így biztosan nem marad szomjas az utazó. A francia-német határon fekvő Pamina Rajna Park különleges látványosságot kínál : a Felső-rajna táj életét tájházak, múzeumok mutatják be, az élővilágot az ökoparki bemutatókon ismerhetik meg. A sportot kedvelők kiépített kerékpárúton is bejárhatják a környéket.

 

Bővebb információkért és a települést jól jellemző fotókért, kérjük keressék fel testvértelepülésünk honlapját az alábbi linken :

 

www.bietigheim.de

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra